82'

3e klasse A

6 april 2019 14:30

DSVP kan geen revanche nemen.

Sporting Leiden tegen DSVP was een wedstrijd die weinig kansen opleverde voor beide partijen.
Alle doelpunten kwamen spreekwoordelijk uit de lucht vallen. De spanning vergoede veel en de toeschouwers hoefden zich niet te vervelen want er gebeurde genoeg.

Al snel in de wedstrijd scoorde Remco de 0-1

In het eerste kwartier deelde DSVP een paar plaagstootjes uit, op een veld wat verre van een biljartlaken verwijderd was.
Wel was het DSVP dat onverwacht op voorsprong kwam. Een diepte pass van Michel van der Elst op Remco Pruysers die vrij voor keeper Andy van der Meulen kwam en de bal simpel in het doel schoot, 0-1.

Sporting Leiden ging na dit doelpunt meer druk zetten en dit leidde in een aantal momenten dat dit doelpunten hadden kunnen worden. Zo verscheen Zakaria Bardaa alléén voor keeper Bénard maar zijn schot ging over. Ook een vrije trap van Sipan Khalid ging net voorlangs. Toch kwam de gelijkmaker. Het was wederom Zakaria Bardaa (de beste man van Sporting Leiden) die vanaf de linkervleugel naar binnen trok en in de verre hoek Bénard passeerde 1-1.

Michel drong zich op                                                                         Een geblesseerde Sporting speler heeft pijn aan het hoofd

Dit was tevens de ruststand.

De 2e helft was een kopie van de 1e, wel was Sporting Leiden een paar keer dicht bij de 2-1 maar de ballen gingen naast of over en anders stond Bénard wel op de goede plaats.

Hozan speelt zichzelf vrij

DSVP wisselde Nick Jense voor Joey van Wijk en besloot meer de hoge en lange bal te hanteren. Dit leverde wel wat meer strijd op maar geen rendement. Ook werd Michel van der Elst nog gewisseld voor Rowdi Nobbe.
in de laatste fase, zo’n 8 minuten voor tijd, schoot Zakaria Bardaa de bal op Bénard die hij ternauwernood uit het doel haalde maar de rebound werd door Sipan Khalid achter de doelman geschoten. 2-1.

Joey heeft de bal veroverd                                                                Bas overziet de situatie

Met nog 7 minuten op de klok kwam Sporting Leiden met 9 man te staan, want na een opstootje gaf scheidsrechter Stijn Brouwer 2 spelers van Sporting Leiden de rode kaart.
DSVP probeerde in die resterende minuten die volgden de gelijkmaker te forceren maar de 9 Leidenaren hielden stand.

Matthijs kopt de bal weg                                                                   Wederom een geblesseerde Sporting speler

Door dit resultaat en de resultaten van de andere ploegen blijft DSVP nog in het linker rijtje op de 8e plaats. Volgende week komt CVC Reeuwijk op bezoek waar uit met 1-3 van werd gewonnen. Misschien dat DSVP na 3 achtereenvolgende nederlagen dan weer een goed resultaat kan halen.

Het einde van de wedstrijd werd gekenmerkt door ontevredenheid van de Sporting spelers

De fanclub had voldoende stof om na te praten en checkte wat de concurrentie had gedaan.

DSVP speelde in de volgende opstelling: Tom Bénard, Rick Groen, Matthijs van Horssen, Edo van Rheenen, Gerben van Rossum, Nick Jense (Joey van Wijk), Franco van Rheenen, Remco Pruysers, Bas van der Meide, Michel van der Elst (Rowdi Nobbe) en Hozan Hussaini.

Verslag: Henk Brink
Foto's: John Zeelenberg