1 - 1

DSVP 1

3e klasse A

20 oktober 2018 14:30

Gedurende de eerste helft was het één richtingsverkeer naar de DSVP doelman Orlando van Diepen zonder dat hij echt in de problemen kwam.

Matthijs van Horssen, Rick Groen en Michel van der Elst zijn attent .

Hozan Hussaini smeekt om een vrije trap

Kans na kans voor Nieuwkoop ging naast of over zijn doel en zelfs de paal was op de hand van de DSVP keeper. Daar stond één aanval van DSVP tegenover van Franco van Rheenen, zijn schot ging rakelings naast.
DSVP hanteerde een nieuwe tactiek en verdedigde in een blok. Nieuwkoop had hier problemen mee. Na afloop zei trainer Michel Strating: Daar hadden verleden week ook al moeite mee "daar moeten we toch wat aan doen in de toekomst”. Het nadeel van deze tactiek is dat als DSVP de aanval zoekt het middenveld niet snel genoeg aansluit.

Drukte voor het doel van Nieuwkoop

Daar maakte rechtsback Rick Pauw dankbaar gebruik van. Zijn crosspasses bereikten continue linksback Job Stolk en van hem kwamen dan ook de meeste aanvallen. Nieuwkoop speelde deze mogelijkheden echter slordig uit, de kansen benutte zij niet zuiver waardoor men de rust in ging met de stand 0-0.

De oranjemannen van Nieuwkoop op zoek naar een opening                                        De DSVP-defensie is attent

Na de pauze kwam aan DSVP zijde Sonny van Wijk in het veld, hij had als opdracht om de rechterkant meer in de gaten te houden.
Hierdoor werd de angel uit het aanvallende spel van Nieuwkoop gehaald. DSVP kwam hierdoor veel beter in het spel en de afvallende bal werd nu beter opgepikt.
Nieuwkoop bleef moeite houden met het compact verdedigen van DSVP en als het niet in de combinatie lukt ga ik er zelf wel van door dacht linkerspits Dennis Boer. Hij passeerde drie verdedigers en zijn schot werd nog wel getoucheerd  door doelman Orlando van Diepen maar ging toch in het doel. 1-0.

Veel strijd om de punten. Het zou in een 1-1 gelijkspel eindigen                                        Lars Nomden is attent.

DSVP liet niet, zoals voorgaande jaren, het hoofd hangen maar stroopte de mouwen op en trachtte toch in de aanval te komen. DSVP kwam beter in het spel maar goede combinaties bleken toch lastig. Het was Michel van der Elst die het een keer van afstand probeerde, zijn schot ging rakelings naast. Kort daarna werd diezelfde speler in het strafschopgebied onderuitgehaald door Tobias van der Voorn, scheidsrechter Brouwer wees resoluut naar de stip.
De strafschop werd door Nick Jense koelbloedig benut. 1-1.

Nick Jense heeft de strafschop benut waardoor de eindstand op 1-1 komt.

De laatste minuten kregen beide ploegen nog de mogelijkheden om de drie punten binnen te slepen. Nieuwkoop kreeg door invaller Robin Voorend een schietkans en tot opluchting van alles wat DSVP een goed hart toedraagt ging zijn schot rakelings naast. DSVP kreeg in de laatste minuut een mogelijkheid via invaller Remco Pruysers, maar zijn schot ging rakelings langs de kruising. Eindstand 1-1.

Conclusie: DSVP heeft geleerd om na een achterstand met discipline te blijven voetballen en zich te herstellen om zelf een resultaat te bereiken.
DSVP speelde in de volgende opstelling: Orlando van Diepen, Rick Groen, Matthijs van Horssen, Gerben van Rossum, Franco van Rheenen, Edo van Rheenen (Remco Pruysers), Rutger Zeelenberg (Sonny van Wijk), Nick Jense, Michel van der Elst, Hozan Hussaini (Sander Alblas) en Lars Nomden.

Volgende week zaterdag om 14:30 uur staat de thuiswedstrijd tegen koploper Van Nispen op het programma.

Verslag: Henk Brink
Foto's: Jan Wenteler