3e klasse A

13 april 2019 14:30

Remco van der Ploeg

DSVP speelt zich veilig!!!

Met nog vier wedstrijden te gaan heeft DSVP zich veilig gespeeld. Het is al geruime tijd geleden dat DSVP in deze fase van de competitie veilig was. De laatste jaren gebeurde dit meestal in de laatste ronde of werd een beslissingswedstrijd gewonnen.

DSVP speelde een goede éérste helft. Ze waren meer aan het voetballen, druk aan het zetten en de vrije man door het combineren aan het zoeken, terwijl CVC Reeuwijk de lange bal hanteerde. Om DSVP een beetje uit het ritme te krijgen veroorzaakten CVC een paar kleine overtredingen waar scheidsrechter Remco van der Ploeg de ene keer wel voor floot en de andere keer niet.
Het éérste kwartier kreeg DSVP wat kleine kansjes maar de bal ging net naast of over.

De aftrap

De beste kans was voor Reeuwijk, een verre uittrap van de keeper kwam bij de voorwaartsen van Reeuwijk terecht en de bal ging uit de rebound via een lob door Kieran Dekkers net over.

Franco komt verkeerd neer                                                              Gerben verdedigt het 16 meter gebied

In de 15e minuut maakte Michel van der Elst, na een pass van Remco Pruysers, in de verste hoek de 1-0. Daarna kreeg DSVP nog een paar kansjes via Michel van der Elst (net over) en Remco Pruysers (kwam een teenlengte te kort) maar het lukte net niet om afstand te nemen. Rust 1-0.

Volle tevredenheid na de éérste DSVP treffer

Kort na de rust werd de CVC-trainer Boris van Es wegens commentaar op de scheids weggestuurd. Hozan Hussaini kreeg nog een mooie kans maar zijn lob belande net over het doel. Aksel Koopman (van CVC) schoot ook net over het DSVP-doel. Door dit gevaar ging trainer Dennis van den Steen wisselen, hij bracht Eduard Jones voor Franco van Rheenen en Matthijs van Horssen voor Rutger Zeelenberg.

In de 60e minuut schoot René Storij nog op de paal. Met nog 15 minuten te gaan maakte Rick Groen (man van de wedstrijd) via een pass van Hozan Hussaini de 2-0, door middel van een afstandsschot over de grond deze stuiterde net over de duikende CVC-keeper heen.

Michel is te snel voor de CVC verdediging

DSVP dacht de buit binnen te hebben, deze houding en mede door een concentratieverlies kon Joep van Keulen de 2-1 maken. Even werd het nog spannend want nog geen minuut later redde wederom de paal DSVP. In de laatste minuut slalomde Michel v.d. Elst bij de achterlijn door de defensie van Reeuwijk en zijn voorzet werd gemakkelijk ingetikt door Eduard Jones. Hierdoor werd de eindstand 3-1. Een verdiende overwinning.

Eduard maakt de 3-1                                                                         en dat wordt gevierd

Volgende week (paaszaterdag aanvang 15:00 uur) bezoekt DSVP Blauw Zwart in Wassenaar. Die thuiswedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning voor DSVP.

DSVP speelde in de volgende opstelling: Tom Bénard, Rick Groen, Edo van Rheenen, Rutger Zeelenberg (Matthijs van Horssen), Gerben van Rossum, Hozan Hussaini, Rowdi Nobbe, Bas van der Meide, Remco Pruysers, Franco van Rheenen (Eduard Jones) en Michel van der Elst.

Verslag: Henk Brink
Foto's: John Zeelenberg