... (schot)
59'

5e klasse 07

27 oktober 2018 9:00

Om 8.15 uur verzamelden de meiden van de JO11-4m in de kleine kantine van Oosterheem in Zoetermeer. We misten Quincy en Roos , maar Bridget en Salomé wilden graag meedoen, dus hadden we toch 2 wissels. Dat was wel erg fijn, want Felicia en Luna hadden vanwege een blessure 2 weken niet kunnen trainen, dus zij speelden beide 1 helft, om te zien of het echt weer helemaal goed gaat en ze geen pijn zouden hebben na een wedstrijd. De tegenstander was direct fel en de meiden waren direct onder de indruk. Ze lieten de jongens hun spel spelen en gingen de duels niet aan. De kou en de regen hielpen niet mee. Sommige meiden hadden het echt heel koud. Door veel en snel te gaan bewegen zouden de meiden het vanzelf warm krijgen, was het idee. Binnen 10 minuten hadden de jongens van Oosterheem, die goed speelden, al 6 doelpunten gemaakt. Het lukte de meiden niet om samen als een blok te verdedigen, het omschakelen vonden de meiden ook lastig vandaag. Het spel ging best wel snel en dat maakte het moeilijk. In de 11e minuut maakte Oosterheem een eigen doelpunt, dat was even een oppepper. Na de time out , waarbij de meiden zelf wel konden aangeven wat er anders moest, lukte het nog niet om de jongens meer onder druk te zetten. Door een bliksem en door wat gedonder waren we even aan de kant en konden we nog wat tips meegeven. In dat 2e kwartier maakten de jongens 4 doelpunten. Het ging dus wel de goede kant op. Na de rust bleek dat Bridget niet verder kon , vanwege een pijnlijke voet. Gelukkig had Salomé haar keepersspullen meegenomen, dus kon zij gaan keepen. Dat betekende wel dat we , doordat Luna en Felicia beide 1 kwartier zouden spelen we geen andere wissel meer hadden. In de rust spraken we weer over welke dingen al beter gingen en wat we nog anders konden gaan doen. Een kleine wijziging in de opstelling, namelijk geen 2 , maar 3 verdedigers en met 1 spits gingen we proberen om zo min mogelijk doelpunten tegen te krijgen en misschien zelf nog wat kansjes te creeëren. En dat lukte. In het 3e kwartier van de wedstrijd vielen er aan beide kanten geen doelpunten. En de meiden waren steeds feller in de duels en het omschakelen na balverlies ging ook beter. Ze probeerden weer met z'n allen om de bal dan zo snel mogelijk terug te pakken. Van de doelpunten die in het laatste kwartier vielen waren er 2 wat ongelukkig, 2 waren mooi uitgespeeld door Oosterheem en gelukkig maakte Felicia ook nog een doelpunt. Na een mooie pass van Quinty vanaf het middenveld, kwam ze 1 op 1 tegen over de keeper en ze rondde het heel mooi en hard af.
Na de penalty's gingen we naar de kleedkamer en daar gingen 4 meiden lekker onder de warme douche. Ze knapten daar helemaal van op. Dat zouden er meer moeten doen.....En lachend kwamen we de kleedkamer uit. Want ook als was deze uitslag 14-2 , er is wel weer veel geleerd. Al is het maar dat het slim is om je warmer aan te kleden en misschien zelf handschoenen aan te doen. Deze week gaan we weer lekker trainen en volgende week gaan de meiden vast weer met veel plezier het veld in.