... (schot)
56'

5e klasse 07

29 september 2018 10:30

Vandaag in een wijk in Wassenaar speelden de JO11-4m tegen de JO11-1 van Wassenaar. De wedstrijd begon om 10.30 uur en speelde zich af op een kunstgrasveld met "hoogpolig" gras. Dat was te merken, want de bal wilden niet echt "rollen". De meiden moesten flink wat kracht gebruiken om de bal daar te krijgen waar ze hem wilden hebben. Ook was er een scheidsrechter die niet alleen geen Nederlands sprak, hij kende ook de regels niet goed. Dus het indribbelen b.v. ging niet altijd goed. En de jonge coaches vonden het niet zo belangrijk om volgens de regels te spelen "ze zijn pas 11 jaar"....Daar dachten wij wel anders over. Regels zijn regels....toch? Maar goed gaande weg de wedstrijd ging het steeds beter en we waren blij dat er zo ie zo een scheidsrechter was.
Natuurlijk stond Quincy weer op het doel, deze wedstrijd was zij de aanvoerdster. Achterin begonnen Sienna en Quinty redelijk sterk aan de wedstrijd. Het middenveld was bezet door Robine, Roos en Jasmijn. Zij moesten hard werken, want als Wassenaar de bal veroverde gingen ze razendsnel richting het doel. Yana en Luna waren in de aanval gestart. Felicia en Eline stonden dus aan de kant, maar niet voor lang. In het eerste stuk van de wedstrijd waren de meiden sterk aan de bal, waren er leuke combinaties te zien. Soms verloren ze wel de duels, maar dan werd er weer goed samengewerkt om de bal te veroveren. Het spelbeeld ging na het 1e kwart echter veranderen. De jongens hadden blijkbaar goede tips gekregen van hun 2 jonge coaches. En hoewel de meiden met 1-3 voorstonden kwamen ze in een mum van tijd achter te staan met 5-4. Veel doelpunten dus. In de rust maar eens goed besproken wat er nu goed ging, maar vooral ook wat er beter moest. Quincy had soms moeite om de bal bij de medespelers te krijgen, ze probeerde dat te doen zoals we afgelopen woensdag hadden getraind. Maar Wassenaar was snel en soms ook kwam de bal bij de tegenstander terecht. Dus dat gingen we anders doen, nog meer over de zijkanten om te voorkomen dat Wassenaar weer snel voor de neus van Quincy stond. Verder werd duidelijk dat het middenveld nog beter "terug moest komen" als Wassenaar de bal veroverde van onze aanvalsters of middenvelders. Soms stonden de meiden ook niet goed opgesteld. Ook dat werd besproken. Zelf op het juiste moment de beslissing nemen om op de bal af te gaan is erg moeilijk. En dat gaat ook soms niet goed. Als er ook nog van alles geroepen wordt wordt het helemaal lastig om de juiste beslissing te nemen. In het 1e kwartier van de 2e helft was het soms erg paniekerig en liep het niet lekker. Gevolg: 4 doelpunten tegen, maar ook zelf weer 2 doelpunten gemaakt. Stand dus: 9-6. In de laatste time out werden de meiden nog even opgepept en bespraken we vooral hoe we het verdedigend nog beter konden doen. Dat werkte goed, want in het laatste kwartier kregen de meiden nog maar 1 doelpunt tegen. Helaas lukte het niet om zelf te scoren. En deze wedstrijd was erg leuk, ook al werden er soms fouten gemaakt, er werd goed geknokt en niet opgegeven. En met opgeheven hoofd vertrokken we weer naar huis.

ps: iedereen, behalve onze keepster Quincy heeft nu gescoord.....hoe leuk is dat?