... (schot)

5e klasse 07

13 oktober 2018 9:45

Puck Ramaker

Zaterdagmorgen 9 uur in kleedkamer 16 bereidden de meiden van de JO11-4m zich voor op de teamfoto....en de wedstrijd. Helaas was Sienna afwezig, maar Indy wilde wel meedoen, dus gelukkig toch 2 wissels. Quincy ging het wel proberen, maar had wel last van haar bovenbeen....De tegenstander was DSO. Met de oefenwedstrijd van afgelopen woensdag tegen Oliveo in het achterhoofd waren de meiden zeker van plan om weer zo goed en fel te gaan spelen. Die wedstrijd werd weliswaar verloren, maar de meiden hebben wel laten zien dat ze misschien wel een stapje hoger kunnen. Eerst deze horde maar weer nemen. Quinty was vandaag de aanvoerdster en nam de meiden "bij de hand" bij de warming up en in het veld.
Quinty en Jasmijn startten in de verdediging, Robine, Yana en Eline op het middenveld en Roos en Felicia in de aanval. Luna en Indy zaten op de bank, o nee, stonden, want zitten in het natte gras van veld 7 was niet zo'n goed idee. Al in de 1e minuut ging het mis...foutje bij het uitverdedigen en daardoor kon DSO 0-1 maken. Niets aan de hand...de meiden hadden vertrouwen dat het goed zou komen en dit zou niet meer gebeuren. DSO speelden met 3-3-1 opstelling, dus onze verdedigsters moesten even wennen, want "wie gaat nu die spits verdedigen?" en voor onze 2 aanvalsters was het erg druk voor het doel. In één van de time outs bespraken we wat er dan moet gebeuren en wat de rol van de middenvelders is. Achterin was makkelijk vonden de meiden: 1 van de 2 verdedigsters verdedigt de spits van DSO, de ander geeft rugdekking bij balverlies. Het andere probleem: drukte voor het doel van DSO: de verdedigster die "over is" gaat mee naar het middenveld als we balbezit hebben, zodat onze mid-mid, in dit geval Yana, als spits mee naar voren kan gaan. Lekker aanvallend voetballen dus. En dat ging steeds beter. Ook langs de zijkanten blijven voetballen en de bal dan voor geven was een idee. Indy kwam op het middenveld en Luna ging verdedigen en wisten dus wat ze moesten doen. Felicia scoorde in de 12e minuut , na een goede voorzet en aktie van Roos. De 1-1 was een feit. Echter tot de rust waren er veel kansen, maar geen doelpunten. De verdediging van DSO stond alsof ze de "bus geparkeerd" hadden voor hun doel en de paal en de keeper stonden een aantal keer in de weg. Maar ook na de rust hadden de meiden nog steeds het betere van het spel en waren we veel in de aanval. De duels werden bijna allemaal gewonnen en daarna werd er goed gekeken en overgespeeld om zo te zorgen dat er "gaten" in de verdediging kwamen. In de 8e minuut kon Roos, dit keer na goed doorgaan van Felicia, de 2-1 op het scorebord brengen. Nu kwamen er wel een aantal uitbraken van DSO, maar tot echte kansen kwamen ze bijna niet. Omdat Quincy toch teveel last had van haar bovenbeen hebben we het laatste stuk van de wedstrijd zonder haar gespeeld. Niet zonder keepster natuurlijk , want Quinty was bereid om te gaan keepen. Daardoor kwam Eline in de verdediging te spelen, zodat dat ook goed geregeld was. In de 20e minuut ging Robine er vandoor over de linkerkant van het veld. Ze speelde een aantal spelers uit en schot de bal in de korte hoek. Even was er verwarring, want het net van het doel was kapot en de bal ging er dus aan de achterkant weer uit. Sommige supporters dachten daarom ook dat de bal langs de zijkant achter het doel beland was. Puck onze scheidsrechter had het echter goed gezien en zij oordeelde dat het een doelpunt was. Een paar minuten later, bij een zoveelste corner, genomen door Jasmijn kon Yana in de kluts de bal in het doel werken. Felicia maakte er zelfs nog 5-1 van. We dachten dat dit wel de einduitslag zou worden, maar DSO wist 2 keer achter elkaar snel uit te breken en scoorde dus ook nog 2 keer. Beetje jammer...was eigenlijk niet nodig geweest, maar de meiden hadden hard gewerkt, misschien was het gewoon even "op". De eindstand 5-3 geeft daarom ook een beetje een verkeerd beeld. Weer waren de meiden bijna alleen in de aanval...En met goed samenwerken en steeds beter leren om het omschakelen goed te doen, vooral na balverlies lukte het wel weer om de 3 punten in Pijnacker te houden. Op naar volgende week!