60'

5e klasse 07

22 september 2018 9:45

Gerrit Jasperse

Vandaag, 22 september, de eerste echte competitiewedstrijd van dit seizoen. Iedereen was weer keurig op tijd aanwezig en in de kleedkamer namen we de opstelling door. Quinty was helaas geblesseerd en Roos had een belangrijke tennisdag dus kon er niet bij zijn. Maar Tess en Suzan van de JO11-5m zijn na hun eigen wedstrijd bij ons gekomen en vielen dus in. Zo hadden we toch 2 wissels.
De tegenstander was weer SV Leidschenveen. In de bekerronde hadden de meiden met 13-1 van hen gewonnen. Maar het was al snel duidelijk dat SV Leidschenveen goed getraind had de afgelopen weken en zeker nog feller en fanatieker waren. Met name dat laatste...
In het begin was het allemaal wat rommelig, de meiden leken een beetje onder de indruk van het goede drukzetten van de tegenstander.
Vandaag stond natuurlijk Quincy weer in het doel. En in de verdediging begonnen Felicia en Eline. Op het middenveld starten Sienna, Yana en Robine en de aanvalsters waren Jasmijn en Luna. Omdat we graag willen dat alle meiden leren om op alle posities te spelen, is het soms een beetje wennen voor de meiden. Maar gaande weg de wedstrijd ging het steeds beter. Het eerste doelpunt dat viel was er een van SV Leidschenveen. Dat was even schrikken! Maar als snel werd het rechtgezet en maakte Robine in de 16e minuut de 1-1. Er werd steeds beter samengespeeld. In de time out hadden we daarover gesproken. De meiden gingen goed uit elkaar als we de bal veroverd hadden, zodat iedereen goed aanspeelbaar was. Tess en Suzan waren inmiddels ingevallen voor Felicia en Sienna. We waren weer meer in de aanval en de meiden creëerden hierdoor veel kansen. Toch duurde het voor ons gevoel (de coaches, Bert en ik) erg lang voordat de 2-1 werd gemaakt. Dat deed Luna in de 22e minuut. Gelukkig! Echter niet lang daarna ging het toch even mis en werd het 2-2. RUST
We hadden even de tijd om te bespreken wat er goed ging en wat misschien beter zou kunnen. Weer hadden de meiden zelf goed door dat ze al beter samen speelden en zo door vele mooie combinaties de kansen konden krijgen. Nu nog scoren. Wat even niet zo leuk was , was dat de meiden weer vertelden (net als in de bekerwedstrijd) dat de tegenstander niet zo aardig en sportief was in het veld. Maar ja...die wilden ook graag winnen, dus ja...We spraken af dat we ons daar niet door zouden laten afleiden. En zo gezegd zo gedaan! Want na de rust lukte het Jasmijn om nog 2 keer te scoren en ook Robine vond nog 2 keer het net. De tegenstander had tussendoor nog een paar goede kansen en schoot ook nog een keer raak. Quincy had door de wind soms wat moeite om de ballen bij de eigen speelsters te krijgen. Uiteindelijk, zeker na de time out in de 2e helft lukte het om goed via de zijkanten de bal naar de aanvalsters te spelen. Felicia, Tess en Eline deden dat erg goed. Yana, Sienna, Suzan en Robine waren steeds goed aanspeelbaar op het middenveld en wonnen menig duel. De einduitslag was dus 6-3.
Het was weer een leuke wedstrijd, waarbij de meiden weer dingen geleerd hebben en waarbij ik weer dingen gezien heb waar we op kunnen gaan trainen. Op naar volgende week.