46'

5e klasse 07

3 november 2018 8:30

Jelmer vd Plicht

Het was vanochtend een vroegertje om 7:45 stonden voor de poort bij DSVP, in de kantine gingen de verwarming en het licht net aan en buiten lagen de velden lagen er wit bij. Gelukkig was het windstil en ook de zon was er door de wintertijd vroeg bij, dus eigenlijk gewoon prima voetbalweer. Fijn dat iedereen er vanochtend lekker op tijd was zodat we rustig in de kleedkamer de voorbespreking konden doen en vervolgens de voorbereiding op het veld. Cliff was goed voorbereid met whiteboard en magneetjes (bedankt Cliff!). Daarop werd onder andere het opendraaien van de afgelopen training nog eens goed doorgenomen. Daarna naar het veld voor de warming up. Het was lekker fris dus iedereen deed lekker mee, top! Vervolgens nog lekker even wat rondtrappen. Een kwartier voor aanvang kwam de tegenstander SVC’08 het veld op. Een paar grote snelle jongens zaten erbij maar geen Ronaldo dus dat moest kunnen lukken. Om iets over half negen de aftrap door de tegenstander. Welke snel in de aanval gingen, daar stuiten ze op onze verdediging. In de eerste helft waren dat Quincy, Quinty, Yana, Felicia en later de eerste helft ook Roos. De verdediging verweerde zich hartstikke goed. Aanvankelijk ging het uitverdedigen wat stroef maar na een aantal minuten ging dat beter en beter. Er kwam ook meer rust in het team en langzaam begon de opbouw ook vorm te krijgen, dat resulterende in de 13de minuut in het eerste doelpunt op aangegeven van Robine kwam Jasmijn alleen tegenover de doelman te staan, die vervolgens tegen Jasmijn geen schijn van kans maakte: 1-0! Daarna was het ijs gebroken, een minuut later komt Felicia met een rush naar voren met een pass op Robine: 2-0. Daarna een korte opleving bij de tegenstander waarbij de verdediging weer even aan de bak moest. Stevig maar correct werd de ene na de andere tegenstander van de bal gezet. We bleven wat moeilijkheden houden op het middenveld. De tegenstanders kregen daar alle vrijheid. Na wat opmerkingen van de “beste-stuurlui-aan-de-wal” ging het dekken langzaam weer beter wat resulterende in een betere veldbezetting waarin Yana naar voren toe kon doorstomen en met een voorzet op maat, werd Robine in scorende positie bracht: 3-0. Met deze stand gingen we de rust in. De grootste verandering was in de tweede helft dat Felicia naar voren verhuisde en Sienna naar achteren. Voor beiden leek het weer een meer vertrouwde plek. Dat bleek al snel in de tweede minuut waarin met een assist van Felicia Yana kon uithalen: 4-0. Een minuut later was het Felicia op aangegeven van Quinty: 5-0. We waren nu goed los! Een aantal minuten werd het was nonchalant en eigenlijk wat ongelukkig kregen we het eerste doelpunt tegen in de 12de minuut: 5-1. Daarna een rush naar voren van Eline maar daar kwam ze onaangenaam hard in botsing met de heup van de tegenstander, die kennelijk aan een blauwe band in het judo had en met een heupzwaai Eline d’r eerste vliegles gaf. De ongelukkige landing van Eline zorgde voor een pijnlijke rug en nek met wat duizeligheid als gevolg. Dat was einde wedstrijd voor Eline (overigens gaat het nu weer goed met d’r). De dames waren weer wakker geworden en de revanche volgende een minuut later een combinatie tussen Felicia en Jasmijn waaruit Jasmijn kon scoren: 6-1. De druk op de tegenstander was nu onaf latend, ze kwamen er amper meer aan de pas. De 16de minuut Robine geeft mee aan Jasmijn die de keeper weer wist te verschalken 7-1. Lekker meiden: nog een Haags kwartiertje. Kortom d’r moest nog een balletje in. De 22ste minuut daar was dan het slotoffensief: Quinty geeft een fraaie strakke pass op Felicia en daar staat de 8-1 in de boeken!