60'

2e klasse 5

22 september 2018 9:45

Jeannette Schreur - van IJzerdoorn

Na de winst in de bekerpoule stond vandaag de eerste wedstrijd voor de competitie op het programma. Voor de wedstrijd kregen de meiden van de sponsors allemaal een eigentas met nummer, met daarin een winterjas en trainingspak voor het seizoen.
Vooraf helaas een paar geblesseerden, maar Elan en Roszi waren van de partij om ons toch op oorlogssterkte aan te kunnen laten treden.

Schipluiden was getipt dat wij met snelle meiden zijn, want vanaf de aftrap was duidelijk dat ze met een ouderwetse libero gingen spelen om de snelle spitsen te bedwingen. De eerste 10 minuten ging het gelijk op en kwam Schipluiden er met hun twee snelle spitsen ook een paar keer gevaarlijk uit.
Maar gelukkig was de verdediging alert en greep Eleane ook goed in bij een doorgebroken tegenstander.

Hierdoor bleef het lang 0-0, maar kreeg DSVP langzaam maar zeker meer grip op de wedstrijd. De flanken werden goed gezocht, waardoor de bal een paar keer goed voor het doel kwam. Alleen Schipluiden had een uitstekende keeper die wel raad wist met dit soort ballen. Hierdoor was er wel een veldoverwicht, maar niet echt uitgespeelde kansen.
Met de rust was het 0-0, maar het veldspel was prima en dus gingen de toeschouwers er goed voor zitten voor de 2e helft.

De tweede helft begon rommelig, waarbij de bal niet lekker rond ging en er veel passes niet aankwamen. Hierdoor kwam Schipluiden niet echt onder druk te staan en konden ze er zelfs een paar keer gevaarlijk uitkomen.
Totdat de verder prima spelende keeper van Schipluiden, bij een uitbal, Noelle over het hoofd zag. In plaats van  een medespeler, schoof hij de bal in de voeten van Noelle, die dit cadeautje maar wat graag in ontvangst nam en de bal in het doel schoot 1-0. Opluchting bij de toeschouwers en blijdschap op het veld. Het doelpunt werkte bevrijdend, want gelijk kwamen de combinaties weer op gang en kwamen er weer kansen. Maar de keeper werkte niet meer mee aan nog meer doelpunten en wist met een paar knappe reddingen zijn ploeg op de been te houden.

En zoals iedereen weet, zolang het 1-0 is blijft er altijd een kans op een tegentreffer. En die kwam er ook bijna, maar met een fraaie redding van Eleane bleef het 1-0, waardoor de eerste overwinning in de competitie een feit was.
Meiden hard gewerkt en goed gespeeld. Volgende week RKDEO uit, met hopelijk wederom een goede wedstrijd.