Zestienhoven JO13-2

2e klasse 5

13 oktober 2018 11:15

Teun van Viegen

Vandaag de wedstrijd thuis tegen Zestienhoven. Een ploeg die in de poule 7e staat, maar die merkwaardige uitslagen had geboekt.
Het veld lag er weer prachtig bij en de toeschouwers zochten weer de tribune op om de meiden weer vooruit te juigen.

Elean viel opnieuw in voor de geblesseerde Jade, maar verder was iedereen fit en oogde weer gretig.
Vanaf  de aftrap bleek al snel dat dit een moeilijke pot zou gaan worden en dat de tegenstander heel goed tegenstand bood, met een paar rappe en technisch vaardige spelers voorin.
DSVP had een licht overwicht, maar de spitsen werden moeizaam gevonden. Een uitbraak over links via Tessa die de bal in de ruimte speelde op Noelle bracht gelukkig na 8 minuten de 1-0 op het scorebord.

De meiden drukten door, maar het duurde nog tot vlak voor de rust tot de 2-0 viel.

Een achterbal van Zestienhoven werd zomaar in de voeten gespeeld van Britt, die nam de bal mooi mee en gaf de bal voor op Daimy die fraai de 2-0 er in schoot. Zestienhoven werd gefrustreerd en begon steeds harder te voetballen, waar ook hier en daar een scheldwoord niet werd geschuwd. De rust werd gehaald met een 2-0 stand. Na rust in eerste instantie het zelfde beeld als voor rust, maar het bleef een zware pot. Zestienhoven bleef knap overeind, ondanks een paar hele goede kansen voor DSVP. Helaas kwam 10 minuten voor tij onverwachts een inzinking, waardoor de tegenstander van uit het niets 2 keer scoorde, 2-2. Dat was onverwachts en de toeschouwers gingen steeds meer schuiven op de banken van de spanning. Gelukkig raapte de meiden de krachten nog een keer bijelkaar en zochten weer de aanval. Een mooie bal van Elise op Noelle bracht vlak voor tijd de 3-2 op het bord.

Hierop werd er door Zestienhoven steeds meer gescholden, waarop de scheids zelfs nog een jongen eruit moest sturen.

Gelukkig floot hij af en waren de dir punten weer binnen.

Meiden vandaag hebben jullie laten zien dat naast goed te kunnen voetballen, ook zeker je mannetje staan en er met hardwerken ook een mooi resultaat kan worden neer gezet. Nog steeds bovenaan en dat duurt zeker nog twee weken, want volgende week, geen competitiewedstrijd op het programma.