DSVP wint in extremis de periodetitel bij MVV'27, 1-2

8 maart 2020 11:00

Tot de blessuretijd zag het er niet naar uit dat DSVP een overwinning zou behalen. Voor de wedstrijd bleek, dat Franco van Rheenen geblesseerd was geraakt. Hozan Hussaini werd zijn vervanger.

Franco loopt een blessure op             De opkomst van DSVP en MVV'27

Zo waren de beste kansen in het eerste kwartier voor MVV’27. Maar gelukkig was keeper Dave Hes ook deze wedstrijd attent. De bal van Dennis Louter werd de uit de bovenhoek getikt.
Even later werd een bal van de lijn gehaald uit een vrije trap van MVV’27. Na twintig minuten kreeg DSVP meer grip op de wedstrijd door vroeg druk te zetten. Zo was er een schot van Michel van der Elst die door keeper Jari Boon over werd getikt. Ook kreeg DSVP twee corners kort na elkaar die geen gevaar stichten.

De MVV'27 keeper tikt de bal net over

Het DSVP doel werd goed verdedigd                                                        Dave en Rowdi in actie

In de vijfendertigste minuut kreeg Rowdi Nobbe twee keer een goede kans maar keeper Boon was op zijn post. DSVP hield MVV’27 steeds beter onder druk door kort te dekken, zodat ze niet goed konden combineren, wat resulteerde in een ruststand van 0-0.

Evenals in de eerste minuten van de eerste helft was het keeper Dave Hes die, via een goede redding, MVV’27 van een voorsprong af hield. Een paar minuten later was het Dylen de Haan die de bal kreeg Michel van der Elst maar helaas over schoot. Het was MVV’27 dat ietwat gelukkig op 1-0 kwam. Een afgeslagen vrije trap kwam voor de voeten van Eric van Geest en deze schoot op het doel en via via verdween de bal achter keeper Hes.

Trainer Dennis van der Steen wisselde Matthijs van Horssen voor Edo van Rheenen en Rowdi Nobbe voor Nick Jense en deze wissels bleken later in het spel zeer goed uit te vallen. Edo werd in het resterende deel van de wedstrijd naar voren gedirigeerd.

Gerben van Rossum kreeg nog een fraaie kans door de vrije trap van Hozan Hussaini maar zijn schot ging over. DSVP gooide alles op de aanval en MVV’27 kon niets anders doen dan de bal zonder opbouw weg te werken. In deze fase vielen de ballen net in het voordeel van MVV’27 maar de DSVP druk was groot.

DSVP voerde de druk op                                                      en dit werd succesvol afgerond door Dylan

Hozan staat vrij en ontvangt de bal van Michel                                                               Hozan scoort in de laatste speel minuut

Vanaf de blessuretijd nam Alfred Hitchkock de regie in handen. MVV’27 stelde alles in het werk om de boel te vertragen, maar scheidsrechter Stefan van Egmond trok alle tijd bij. Dat bleek in het nadeel van MVV’27. In de vijf en negenstigste minuut viel de bal eindelijk eens goed voor DSVP en het was Dylan de Haan die de bal voor zijn voeten kreeg en zonder aarzelen de 1-1 inschoot.

Hozan is "The Man"

De koek was nog niet op voor DSVP, want vanaf de aftrap werd de bal veroverd en via Nick Jense en Dylan de Haan kwam de bal bij Michel van der Elst terecht en die was niet zelfzuchtig en stelde Hozan Hussaini in staat om de bal tergend langzaam via de binnenkant paal in het doel te plaatsen. 1-2.

Dat vond iemand van MVV'27 iets te veel                             Wat had Verburch gedaan

Scheidsrechter van Egmond liet niet meer aftrappen. Toen werd het nog even spannend DWO stond met 1-0 voor tegen Verburch en als het zo zou blijven zou DSVP de 2e periode pakken. Maar er moesten nog een paar minuten gespeeld worden. DSVP bleef op het veld en de ontlading was geweldig toen uiteindelijk het verlossende bericht kwam uit Zoetermeer. Verburch had verloren.

Het verlossende geluid uit Zoetermeer

Het eerste doel is bereikt: een periode zien te pakken. En nu verder misschien wel voor meer? Met vier punten achterstand op KMD in de competitie is nog veel mogelijk, te beginnen volgende week thuis tegen Quick Steps.

Blije gezichten in de bus                                                                   De doelpunten makers

Een blije staf                                                                                              Op weg naar DSVP waar de titel verder gevierd werd

DSVP speelde in de volgende opstelling: Dave Hes, Remco Pruysers, Rutger Zeelenberg, Matthijs van Horssen (Edo van Rheenen), Rick Groen, Bas van der Meiden, Gerben van Rossum, Michel van der Elst, Dylan de Haan, Hozan Hussaini, Rowdi Nobbe (Nick Jense).