Graaf Willem II VAC - DSVP 5-0

21 april 2024 17:45

De eerste tien minuten kon DSVP het nog wel bijbenen maar even later bleek dat
Graaf Willem II VAC op alle fronten beter was dan DSVP.

Toen Graaf Willem II VAC even een tandje erbij zette, leidde dit tot drie kansen waarvan één op de lat van Maarten Rieder.
Een doelpunt kon niet uitblijven en die kwam er ook en er volgden er zelfs meerdere.

IMG_7623.JPG

IMG_7628.JPG

Jacky Adam speelde zich op de achterlijn vrij en zijn teruggelegde bal werd koelbloedig door spits Leo Dijkhuizen ingeschoten, 1-0.

IMG_7637.JPG

Kort daarna had het 1-1 kunnen zijn ware het niet dat Joey Zonneveld (in buitenspelpositie) de bal van Nick van der Eijk overnam. Dus geen doelpunt.
Tien minuten daarna lag de tweede alweer in het net. Nu vanaf rechts, een voorzet van Hugo van Diepenbroek werd bij de eerste paal ingekopt door Leo Dijkhuizen. 2-0.

IMG_7640.JPG IMG_7638.JPG

DSVP probeerde het wel maar een voorzet van Remco Pruysers werd door Bryce van der Harst hoog overgeschoten.
Zelf een vrije trap rand het strafschopgebied leverde niets op. Rust 2-0.

In de tweede helft werd het nog erger voor DSVP. Ze werden op bepaalde momenten geheel weggespeeld en als DSVP de hoge bal via keeper Björn Bénard werd gespeeld, dan stond de verdediging van Graaf Willem II VAC zijn mannetje.

IMG_7649.JPG

In elke linie waren ze beter dan DSVP. De achterhoede was stabiel het middenveld combineerde er lustig op los, en de voorhoede kwam telkens vrij door. Dit resulteerde dan ook in drie doelpunten van Brian de Jong 3-0, Rico de Boer 4-0 en de mooiste was van uitblinker Jacky Adam die via een gekrulde bal de uiterste hoek bereikte. 5-0.

Het viel te prijzen, dat DSVP toch nog bleef aanvallen om de eer te redden. Maar dat lukte ook niet.
Na twee minuten blessuretijd verloste scheidsrechter Mike van Dam (die een redelijke wedstrijd floot) DSVP uit hun leiden door af te fluiten. De vele toeschouwers van DSVP dropen teleurgesteld af, zij waren er wel van overtuigd, dat Graaf Willem II VAC de ware kampioen is.

Door puntenverlies van de concurrenten blijft DSVP derde. DSVP heeft nu veertien dagen de tijd om zich weer voor te bereiden op de volgende wedstrijd thuis tegen Laakkwartier.