DSVP wint de uitwedstrijd van KMD, 1-3

17 maart 2024 17:15

DSVP loopt verder weg van de gevarenzone.
Op echt gras met zelfs madeliefjes. Dat was weer een vreemd gezicht.

DSVP begon zoals de laatste tijd met veel druk, daarentegen was KMD wat mat en kon geen openingen vinden, dit bleef de hele eerste helft het spelbeeld. Wel was het eerste schot op het doel van DSVP.

Björn Bėnard had er echter geen moeite mee. Kort daarna speelde Rowdi Nobbe zich knap vrij, maar zijn schot was te zacht. Een lange bal over de verdediging was net even te hard voor Rick de Bruijn. Ook schoot Rowdi Nobbe kort daarna naast. Toch kwam DSVP op voorsprong. Tot twee keer toe mocht DSVP een corner nemen en met kunst en vliegwerk werd de bal weggewerkt maar kwam voor de voeten van Rick de Bruijn die tegendraads inschoot 0-1.

Tien minuten later had KMD-keeper Alex Zieliński een fraaie redding bij een schot van Nick van der Eijk vanaf de zijkant. Dan werd er op Rowdi Nobbe een overtreding gemaakt.
Een boogballetje in de verdediging, waarbij werd teruggespeeld op Joey Zonneveld, die de bal mooi inschoot. 0-2

Rust

KMD kwam iets feller uit de kleedkamer met de 2e helft. En dat leidde binnen drie minuten tot een strafschop. Een dieptepass waarbij Robin van Straatten alert op reageerde, maar voordat hij kon schieten werd hij door Bauke Beerda in het strafschopgebied onderuitgehaald.
Scheidsrechter Angelo Hogendoorn (die een goede wedstrijd floot) kon niet anders dan een strafschop geven. Leonardo Havinga ging achter de bal staan en tot ontsteltenis van de spelers trainer en supporters van KMD schoot hij op de lat.

Direct hierna ging KMD weer spelen zoals de eerste helft. DSVP kreeg nog wat kleine kansjes, maar die gingen naast of over. Totdat DSVP weer op links een vrije trap kreeg. Rowdi Nobbe schoot deze op het doel maar keeper Zielinski stompte de bal vooruit en daar stond Rick de Bruijn die de bal daarop in het doel liet belanden en de 0-3 maakte.

KMD begon iets meer druk te zetten en een paar voorzetten hadden geen rendement, omdat de achterhoede hier goed op reageerde. Tien minuten voor tijd scoort KMD toch nog, KMD kreeg een corner en omdat er niemand van DSVP bij de tweede paal stond kon Noah Wiezer de bal vrij inkoppen 1-3.
Ed Jones kwam nog even in het veld maar zijn inbreng ging net over de kruising. Na drie minuten blessuretijd floot de scheidsrechter af en had DSVP van een directe concurrent gewonnen en staat het ver van de gevarenzone.

Zaterdag speelt DSVP thuis tegen Wilhelmus waarvan de uitwedstrijd met 3-0 werd gewonnen.

Verslag: Henk Brink
Foto's: Wilco de Niet