Facebook Toestaan Niet toestaan

DSVP - Ariston '80, 1-1

10 maart 2024 12:45

Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht.
De eerste helft was qua kansen voor Ariston. Dat begon al in de vijfde minuut. De rechtsbuiten Karel Wittekoek gaf een voorzet vanaf rechts maar spits Jorge Bonekamp reageerde net niet alert genoeg en zag de bal voorlangs gaan

Een paar minuten later kopte dezelfde speler uit een voorzet van Nicolas Fernandes net naast.  Het enige wat DSVP daar tegenover stelde waren twee afstand schoten die een prooi waren voor keeper Koen Schouten. Dus weinig gevaar.

Dan breekt het laatste kwartier aan. Tot dan toe hield de verdediging van DSVP stand bij de lange ballen. Maar wanneer Ariston doorkwam via de vleugels werd het gevaarlijk.

Zo kon een voorzet van Nicolas Fernandes bij de tweede paal ingetikt worden door Karel Wittekoek, maar gelukkig stond keeper Björn Bėnard op de doellijn om de bal te redden. Dat was weer een waarschuwing. Een minuut voor de rust scoorde Ariston alsnog. Een corner werd door Jorge Bonekamp hoog boven iedereen uit, in het doel gekopt, rust 0-1.

Na de rust ging DSVP zijn verdediging omzetten wat ten koste ging van middenvelder Tim de Bruijn. Remco Pruysers ging rechtsback spelen zodat DSVP nu met vier man achterin speelde wat het gevaar van de buitenspelers van Ariston moest verminderen. Ook zag je dat DSVP feller uit de kleedkamer kwam, wat resulteerde al in de 48e minuut in de 1-1.

Rick de Bruijn speelde zich knap vrij op rechts en zijn voorzet werd bij de tweede paal ingekopt door Nick van der Eijk, 1-1.

DSVP zocht meer de aanval maar door het fysieke spel (door frustratie) van Ariston’80, waarbij de scheidsrechter niet altijd adequaat op reageerde, kwam DSVP op het middenveld nauwelijks aan voetballen toe.
Midden in de tweede helft kopte Jorge Bonekamp van Ariston’80, à la Beb Bakhuis, de bal over.

Twee minuten voor tijd nam Bauke Beerda een vrije trap en gedragen door de wind kon keeper Koen Schouten, de bal maar nipt en met hulp van de lat, uit z’n doel tikken. Een paar minuten later floot scheidsrechter Olav van Hees voor het einde aan de wedstrijd.

Door dit resultaat blijft DSVP ver van de gevaarlijke plaatsen. Zaterdag gaat DSVP naar Wateringen waar ze aan zullen treden tegen KMD.