DSVP wint zeer efficiënt

3 maart 2024 11:30

Zaterdag ging DSVP op bezoek bij Concordia, deze wedstrijd stond nu niet echt bol van de vele kansen op een goal. Men hield het achter zeer gesloten en met volwassen spel werd gecontroleerd aangevallen.

Het eerste wapenfeit was een vrije trap van Rowdi die wel werd tegengehouden door de Concordia keeper maar direct werd losgelaten, Franco en Stan waren zeer dichtbij maar de keeper pakte de bal razendsnel weg voor de voeten van beide DSVP'ers.

Ook was er een corner van Rowdi die maar net naast werd gekopt door Stan.

Ook de voorzet van Franco op Tim werd net naast getikt, nu lijkt het of het bol stond van de kansen maar de realiteit was dat Concordia veel balbezit had maar niet de middelen had om de mogelijkheden om te zetten naar kansen. De dreiging van Concordia speelde zich af tussen de middenlijn en 5 meter voor de 16 meter van DSVP en dan wist Concordia het niet meer.
Ook moet gezegd worden dat de verdediging van DSVP ijzersterk was en geen enkele ruimte gaf om een kans te creëren voor Concordia.
In de 29e minuut had Concordia toch een eerste harde schot op het DSVP doel gecreëerd, Bjorn stond echter op de juiste plek.

In de 35e minuut was een aanval rond de zestien van Concordia, DSVP combineerde net zo lang dat de vrije man werd gevonden en daar was Cedric vd Meer die goed bekeken de bal naast de keeper in het doel liet landen.

Kort hierna was het een ingooi van Stan op Rick die slalomde langs de verdediging van Concordia en op het doel schoot, de keeper van Concordia kon dit schot tegenhouden en in de rebound werd de bal naast geschoten. Dit had eigenlijk de 0-2 moeten zijn.
De ruststand werd daardoor 0-1.

Na de rust werd Remco na een lange blessure gebracht om Bryce te vervangen. Concordia ging echt werk maken van het druk zetten en kansen creëren. Wederom bleef het bij mogelijkheden en de verdediging hield alles tegen, Stan, Yasien, Bauke en Remco waren overal en gaven geen centimeter ruimte.

In de 54e minuut moest Stan door een overtreding worden gewisseld, een beschadiging rond zijn oog was te risicovol om door te gaan.Luuk was zijn vervanger. Het werd steeds meer een wedstrijd van de lange ballen om de middenvelders maar te passeren, Ook werd Nick nog ingebracht voor Joey. In het laatste kwart leek het of DSVP iets slordiger werd, maar Concordia kon niet doordrukken.

Het spel steeds meer rommelig en dat kwam ook doordat de scheidsrechter toch een beetje warrig en onzorgvuldig floot deze minuten. De gegeven vrije trappen werden zonder enig gevaar richting doel geschoten.

in de 88e minuut was het Rowdi die Nick vrij zag lopen en hij zag vervolgens dat Rick richting de 16 rende en hij kon de bal laag en hard in de linkerhoek knallen. Enkele minuten later floot de scheids voor het einde.
Conclusie: een gecontroleerde volwassen gespeelde overwinning tegen een goed voetbal spelende ploeg.

Zaterdag om 14:30 speelt DSVP thuis tegen Ariston '80, wat de laatste weken aan een echte opmars bezig is.

Verslag: Richard de Niet
Foto's: John Zeelenberg