DSVP wint uit bij DWO, 1- 4

25 februari 2024 22:15

DSVP stelt na de rust orde op zaken, mede door de invallers.

De eerste helft was van beide kanten niet best. Pas in de 15e minuut was daar het eerste kansje voor DSVP. Nick van der Eijk kreeg de bal voor zijn voeten maar hij schoot over. DSVP voetbalde meer vanuit het middenveld. Alleen de voorwaartsen werden niet bereikt.

DWO hanteerde meer de lange bal naar de vleugels, maar ook dit leverde niet veel op.
Halverwege de eerste helft gaf Nick van der Eijk een pass op Rick de Bruijn maar die was net te hard.  In de laatste minuten van de 1e helft strandde Rick de Bruijn alleen voor keeper Milan Klein (oud DSVP- er).

Twee minuten later lag hij aan de andere kant in het doel. Een fout op het middenveld en een snelle counter werd via Gennaro Rosalia achter keeper Björn Bènard geschoten 1-0, tevens de ruststand.

De 2e helft kwam DSVP veel feller uit de startblokken en ging meer op de helft van DWO spelen via de vleugels. Meerdere voorzetten leverden niets op, tot de bal voor de voeten van Yasien Abdelaal kwam die de bal koelbloedig in de hoek schoot. 1-1.
Nick van der Eijk werd even daarna gewisseld voor Ed Jones. Deze zou nog van zich laten horen. Eerst verprutste DWO spits Gennaro twee grote kansen. Uit een voorzet van Joey Zonneveld kreeg Ed de bal en uit stand ramde hij de bal vanaf twintig meter in de verre hoek. 1-2. Een klasse doelpunt.

Dit gebeurde allemaal in het eerste kwartier van het 2e bedrijf. DWO wilde wel maar kon geen vuist maken tegen de verdediging van DSVP, hierdoor kon DSVP via de vleugels proberen om vanuit de voorzetten te scoren. Tijdens het derde kwart van de wedstrijd begon het hectisch te worden.

Uit een voorzet ging Joey Zonneveld voor de bal, richting het DWO doel. Daar kwam echter keeper Milan Klein uit maar had geen oog voor de bal en torpedeerde Joey.

Scheidsrechter Joost Hoogerbrugge besloot tot een strafschop.
Toen waren de rapen gaar. Alles in het veld wat DWO was omsingelde de scheidsrechter die zich niet op zijn gemak voelde en de wedstrijd tijdelijk staakte.

Na een kwartier kwam iedereen weer op het veld en ging Bauke Beerda achter de bal staan, om de strafschop te nemen. Deze werd feilloos ingeschoten. 1-3. DSVP ging daarna wisselen waarbij o.a. Levi Bachnoe en Remco Pruysers in het spel kwamen.
Direct na de aftrap van de 1-3, verloor DWO de bal en kreeg Rick de Bruijn de bal. Zijn pass op Levi, die of het zijn dagelijks werk is, schoot de bal in het doel. 1-4.
Kort voor tijd kreeg DWO nog een open kans maar het schot kwam op de lat.

Even daarna floot de scheidsrechter af. Eindstand 1-4.
Door dit resultaat komt DSVP, voor nu, uit de gevarenzone en kan volgende week uit tegen Concordia de volgende stap gezet worden.

Verslag: Henk Brink
Foto’s: Wilco de Niet