2491EH
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3866595

Afscheid als speler van Steven Groen

DSVP heren 2 is afgelopen zaterdag kampioen geworden in de 2de klasse. Met een voorsprong van 4 punten op de naaste belager Wippolder 2 moest vandaag geworden van Wilhelmus 2 om zeker te zijn van het kampioenschap. Belangrijk was ook de wedstrijd SEP 2 tegen Wippolder, want bij puntverlies van Wippolder zou DSVP zonder te spelen al kampioen zijn.

Rond de klok van 12.30 uur kwam al het verlossende woord. SEP 2 had met 2-1 gewonnen van Wippolder en was DSVP dus kampioen. Bij de wedstrijdbespreking werd kort stil gestaan bij dit nieuws, maar de trainers Mike en Maurice eisten van de spelers een optimale inzet om zo extra glans te geven aan dit kampioenschap.

DSVP 2 een team dat lopende het met meerdere spelers het seizoen heeft volgemaakt bestond uit

Tom, Orlando, Kevin, Rutger, Edo, Sander, Steven, Bas, Gerben, Rick, Stijn, Jordy, Amar, Eduard, Wilco, Sjoerd, Emre, Thomas, Joey Z. en Joey v W, Robbin en Nadiem onder leiding van de trainers, Mike en Maurice, leiders Richard en Ruud, onze vlaggenist Richard Lalkens en fotograaf en verslagmaker John Z.

De eerste helft van de competitie begon niet echt best. Vanuit de hoofdselectie van de jaren daarvoor hadden meerdere spelers besloten een treetje lager te gaan spelen en samen met nieuwe jongere spelers en spelers vanuit het oude 2e team moest een geheel nieuw team worden samengesteld en dat heeft best wat tijd, inspanning en acceptatie gekost. Mede door veel blessures, nieuwe samenstelling van het team en een veranderende competitie opzet, moest DSVP na de eerste helft van de competitie genoegen nemen met een 6de plaats en na de nieuwe indeling met wat andere teams kon opnieuw gestart worden. Spelers kwamen steeds meer tot elkaar en de staf wist een hecht team te maken dat ook voor elkaar door het stof wilden gaan met als resultaat het kampioenschap 2023 in de 2e klasse.

Dan de wedstrijd

De wedstrijd begon pas om 17.00 uur en veel spelers van DSVP 1, ouders van spelers en andere supporters waren naar het sportpark van Wilhelmus gekomen om hun spelers aan te moedigen.
DSVP kon vandaag voor het eerst in het nieuwe tenue van DSVP gaan spelen met als hoofdsponsor café/restaurant De Guyter en als subsponsor Rotterdam Engineering
Mooi was het ook dat de hoofdsponsor van DSVP 2, Marco Filippo van de Guyter zelf bij de wedstrijd aanwezig was om de spelers succes te wensen en te feliciteren met het kampioenschap.

Jammer was het dat er niet iemand van de TC aanwezig was bij deze wedstrijd want het gebeurt niet elke jaar dat het 2e kampioen wordt.

De spanning was van de wedstrijd al af gevallen en dat was in de eerste helft goed te zien. Veel onnodig balverlies, geen scherpte en dat gaf Wilhelmus de kans de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de eerste 35 minuten kwam DSVP goed weg dat het niet op een 1 of 2-0 achterstand kwam. De zuiverheid bij de spitsen van Wilhelmus ontbrak en mede door goed keeperswerk van Orlando hield DSVP het doel schoon.

Daar in tegen kon DSVP ook geen goed doen bij de grensrechter van Wilhelmus. Voor elke diepe bal die er werd gespeeld vlagde hij voor buitenspel. In de 36e minuut vond de scheidsrechter het ook wel welletjes toen uit opnieuw een diepe bal, deze man opnieuw zijn vlag omhoog stak en Joey Z. door de verdediging van Wilhelmus soleerde en de 0-1 liet aantekenen, dat ook gelijk de ruststand was.

DSVP begon de 2e helft direct fanatieker aan de wedstrijd en kregen we meerdere kansen om de voorsprong uit te breiden. In de 52e minuut kwam Wilhelmus op gelijke hoogte door een fout in de verdediging, 1-1. Lang kon Wilhelmus niet hopen op een goed resultaat want de ontketende spitsen maakte binnen 15 minuten de 1-2 (Sjoerd) 1-3 en 1-4 door (Joey Z)

Steven Groen

In de 60ste minuut werd Rutger gewisseld voor Steven Groen.

Steven die vanaf zijn 5/6e jaar al bij DSVP voetbalde en al als keeper deel uit maakte van misschien wel een van de beste jeugdselecties van DSVP. Samen met Bas, Gerben, Franco en Rutger, speelde hij in de meeste jeugdselecties en hebben zij grote nationale en internationale toernooien gewonnen voor DSVP.

Steven die later is gaan voetballen, net als zijn broers Rick en Ruben heeft als rechtsbak en laatste man langere tijd deel uit gemaakt van de selectie van DSVP. Steven kreeg de laatste jaren wat last van wat vervelende terugkerende blessures en na lang dubben besloot hij als aanvoerder van DSVP 2 na bijna 25 jaar te stoppen met zijn actieve carrière als speler van DSVP.

In de 80e minuut kreeg hij onder toeziend oog van zijn ouders, broers en andere belangstellende een publiekwissel. Door de spelers werd hij op de schouders genomen en onder luid applaus van iedereen verliet onder een douche van champagne het veld. Steven blijft echter betrokken als supporter bij DSVP en we zullen hem nog vaak langs de lijn zien bij zijn vrienden.

De wedstrijd was toen al gespeeld en in de laatste minuut kon Wilhelmus nog een tegendoelpunt maken. Einduitslag 2-4.

Na het laatste fluitsignaal barstte de feestvreugde los. De spelers hadden T-shirts laten maken van het kampioensteam en onder luid gejuich werd de kampioensschaal uitgereikt. De bloemen en champagne maakt het geheel compleet.

De feestvreugde werd eerst doorgezet naar DSVP en in de avond naar het restaurant van De Guyter, Daar was gezorgd voor een lekker sateetje en een lekker biertje door de sponsor.

Mannen allemaal van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat. Als fotograaf, verslaggever en trouwe supporter hoop ik dat jullie komend seizoen bij elkaar kunnen blijven. De inspanning van afgelopen jaar heeft toch geresulteerd in dit succes en het zou zonde zijn als dit na een jaar alweer uit elkaar zou vallen door het afvallen van een enkele speler die misschien niet altijd twee keer per week kan trainen.

Deze spelers zorgen ook buiten het veld voor allerlei activiteiten die de groepsbinding alleen maar hechter maakt, denk daarbij aan de derde helft, het sporthalfeest en allerlei groepsactiviteiten

Maak van de laatste wedstrijd tegen Vitesse Delft er een leuke ontspannen pot van en dan op naar de vakantie.
Uw verslaggever en fotograaf: John Z.