Sportlaan 4
2641AZ
PIJNACKER
tel. 015-3694518

Net als op alle voetbalvelden in Nederland dit weekend begon ook deze wedstrijd met 1 minuut stilte voor alle slachtoffers van de verschrikkelijke aardbeving in Syrië en Turkije.

Na de mooie overwinningen van afgelopen weken stond nu de thuiswedstrijd tegen SEP op het programma. In het oefenduel en de eerste competitie wedstrijd tegen SEP ( uit ) was DSVP als winnaar uit de bus gekomen. Deze wedstrijd werd dus met veel zelfvertrouwen gestart, maar dat pakte toch anders uit. In de opstelling waren wat kleine wissels geweest in vergelijking met vorige week en dat was denk toch weer wennen.

Er werd wel redelijk gecombineerd, maar van een beetje diepgang in de wedstrijd ontbrak het.

SEP kreeg steeds meer zelfvertrouwen en trok langzaam het spel naar zich toe. In de 5de minuut was het dan ook al raak. Door onnodig balverlies op het middenveld kon de linkerspits van SEP vrij aanleggen voor een schot en deze ging in de verre hoek. Onhoudbaar voor Orlando. DSVP probeerde wel te voetballen, maar het ontbrak bij een paar spelers aan wat zelfvertrouwen. Veel te veel op safe spelen en geen diepe bal durven te geven vanaf het middenveld op onze spitsen.

Een domper was het ook dat Edo na een onbesuisde overtreding van een speler van SEP met een behoorlijke bloedneus van het veld moest. Omdat het bloeden niet wilde stoppen werd hij vervangen door Steven.

Ruststand 0-1.

In de rust wat omzettingen in het team. Stein werd vervangen door Robert, waardoor Rick naar de nummer 10 positie ging, Bas naar de linker flank en Robert op rechts en kreeg Gerben meer speelruimte. Door deze omzetting kreeg DSVP direct de overhand op het spel. Vanuit een prachtige pass van achteruit kreeg Robert een vrije doorloop en vanuit zijn voorzet kon Joey met een mooie kopbal de gelijkmaker aantekenen.

Met deze gelijkmaker was ook het verzet van SEP gebroken en kon DSVP vrij aanvallen. In de 51ste minuut lag de voorsprong op de schoen van Joey, maar met een fabelachtige redding wist de keeper zijn doel nog schoon te houden.

Helaas voor hem was het in de 63ste minuut wel raak. Vanuit een goed genomen hoekschop wist Gerben snoeihard in te koppen. De 63ste minuut weer een onderschepping door Gerben die Sjoerd in staat stelde overwinning veilig te stellen 3-1. Sjoerd deed in de 74ste minuut weer van zich spreken door een verkeerd ingegooide bal van de keeper te onderscheppen en zo de 4-1 te maken. Helaas zakte het spel hierna wat terug. Sjoerd kreeg voor zijn prima prestatie vandaag een publiekswissel en kwam Amar voor hem in het veld. In de 76ste minuut had Steven ( helaas weer ) een ongelukkige actie en maakte hij hands in de 16 meter. De gegeven strafschop door de uitstekend leidende scheidsrechter werd onhoudbaar achter Orlando geschoten.

Een wedstrijd dus met twee gezichten. Voor de trainers is het ook niet makkelijk. Er zijn enkele vaste basisspelers, maar zij krijgen elke week te maken met afwezigen; spelers die bij het eerste moeten aanhaken; blessures etc. Elke week dus weer puzzelen wie je waar laat spelen en dat komt de vastigheid in het team niet altijd ten goede en deze wedstrijd was daar een goed voorbeeld van.