Sportlaan 4
2641AZ
PIJNACKER
tel. 015-3694518

Een wedstrijd die al in de voorbereiding raar ging. Stond er op de site dat DSVP 2 als selectie team op het hoofdveld zou worden gespeeld, bleek vlak voor de wedstrijd dat het team verbannen was naar veld 6, omdat op veld 1 de wedstrijd van de MO20-1 gespeeld moest worden.

Tja en dan de wedstrijd. Vitesse Delft, de lantaarndrager van de competitie begon met 10 spelers en na ongeveer 10 minuten kwam er een 15 jarige jongen bij. Vitesse begon met 10 man achter de bal en beperkte zich alleen tot verdedigen. Soms een kleine aanval via hun beste man, maar dat liep als snel dood op onze achterhoede.

Dan denk je we gaan vol op de aanval, maar niets was minder waar. Het middenveld schoof niet door;  liep elkaar in de weg;  sommigen dachten wel een paar man te kunnen passeren; en een ander dacht elke keer de beslissende pass te kunnen geven. Met de mond waren we heer en meester, maar met de voeten liet veel te wensen over.

Dan denk je dat er ingegrepen wordt en we anders gaan spelen, maar niets van dit alles. Gewoon het zelfde concept blijven spelen terwijl dat absoluut niet liep. De aanwezige toeschouwers en enkele anderen snapten net als uw verslaggever er niets van.

In de 10de minuut kregen we een penalty omdat een speler onreglementair werd geduwd. 1-0. Hierna bleef het doormodderen en uit een van de weinige goede aanvallen wist Joey Z de 2-0 aan te tekenen, wat tevens de ruststand was.

In de 2de helft denk je er gaat wat veranderen, maar niets van dit alles. Geen inspiratie, sommigen geen inzet, kortom de Koningsdag en het mooie weer speelden sommigen behoorlijk parten. Door het zeer slechte spel zag Vitesse kansjes komen en na opnieuw zeer slecht ingrijpen kon Vitesse de 2-1 aantekenen. Korte daarna konden zij bijna op gelijke hoogte komen, maar de kopbal van de rechterspits ging net naast.

Vitesse ging voor het gelijke spel en daar kwam voor DSVP de kans om de overwinning vellig te stellen. Uit een afgeslagen aanval werd Joey v W vrij gespeeld en hij maakte de 3-1 wat tevens de eindstand was.

Mannen wat een dramatische wedstrijd. Na afloop kwamen enkele spelers hun excuses aan het tot talrijke publiek aanbieden. Het kampioenschap is nog steeds niet zeker. Jullie zullen 13 mei tegen Wilhelmus vol aan de bak moeten en dan wel met heel veel inzet. Jullie zijn na deze wedstrijd wel wat verplicht aan jullie supporters.

DSVP 2 – Vitesse Delft 2  3-1

Opstelling: Tom, Rutger (Thomas), Edo, Sander (Jordy), Nadien, Rick (Stijn), Gerben, Robert, Bas, Joey Z.(Amar) en Sjoerd (Joey v W.)