Hazelaarweg 7
3053PM
ROTTERDAM
tel. 010-4224918

Op een winderig sportpark van de Rotterdamsche Cricket- en Voetbalvereeniging "V.O.C." heeft DSVP vandaag verloren van de leeftijdsgenoten van VOC. DSVP miste zeker in het eerste kwartier pit en focus en daar maakte VOC heel dankbaar gebruik van. Binnen 12 minuten keek de ploeg uit Pijnacker als tegen een 4-0 achterstand aan. Dit kon in het verdere verloop van de wedstrijd niet meer goed gemaakt worden al waren daar genoeg kansen voor.  In het laatste deel van de wedstrijd werd door beide teams nog een keer doel getroffen en zo eindigde de wedstrijd in 5-2.

Na het wedstrijdloze weekend van vorige week stond vandaag weer een wedstrijd op het programma. Omdat er nog steeds vijf mensen afwezig zijn door ziekte en blessures moesten trainers Jasper en Raymond een beroep doen op de JO12-1. Ditmaal deden Duuk, Mo en Sven mee zodat er toch een team op de been gebracht kon worden.

In de kleedkamer werden de laatste afspraken doorgenomen om 10.00 uur werd er afgetrapt. De gemaakte afspraken werden direct over boord gegooid want van organisatie was totaal geen sprake. VOC kon naar hartenlust combineren en gevaarlijk worden. Aan het einde van deze combinaties stond veelal de boomlange spits van VOC en hij was het dan ook die vier keer doeltreffend de trekker overhaalde. De verdediging stond in alle gevallen verkeerd en greep niet in en ook keeper Jayden zat nog helemaal niet lekker in de wedstrijd en hij kon de doelpunten ook niet voorkomen.

Het weifelende optreden van de ploeg uit Pijnacker deed de coaches van de blauwitten besluiten om direct in het grijpen. Een tweetal spelers werd gewisseld en ook qua posities werd het net iets anders neergezet. Een goede beslissing want hierdoor kwam DSVP iets beter in de wedstrijd en volgde al snel de eerste kansen. De eerste kans van Kian ging nog naast maar de aanval die er op volgde resulteerde wel in een doelpunt. Kian kreeg de bal aan de linkerkant van het veld. Hij zag dat Dean er beter voor stond en legde de bal opzij zodat Dean deze alleen maar in hoefde te tikken. Een verdiende treffer want DSVP was op dat moment de betere partij in een toch zéér matige wedstrijd. 'Dit was direct de stand waar mee gerust ging worden.

In de tweede helft was het DSVP dat de eerste halve kans kreeg maar de combinatie in de voorhoede strandde in de verdediging van VOC. Hierna was het overwicht weer bij VOC en was het vooral pompen of verzuipen voor de Pijnackernaren. Ze kregen de bal gewoon niet meer goed weg en zorgde door dit slechte uitverdedigen dat VOC keer op keer gevaarlijk kon worden. Jayden wist nog een paar keer heel goed redding te brengen maar zorgde soms ook onbedoeld voor paniek omdat hij op zijn doellijn bleef staan terwijl de verdedigers juist verwachtte dat hij uit zo komen. Gelukkig door DSVP kwamen hier geen tegendoelpunten uit en bleef de schade beperkt.

Opbouwend ging het DSVP ook niet voor de wind en juist die wind, die ze in de tweede helft tegen hadden, zorgde ervoor dat de bal niet makkelijk meer bij een medespeler kwam en DSVP bijna niet meer van de eigen helft af kwam. Weer ontbrak plots dat beetje pit in de duels en dat stukje doorzettingsvermogen. Dat liet VOC juist wel zien en zij waren het dan ook die terecht een doelpunt maakte. Vlak voor tijd deed Dean hetzelfde nog voor DSVP en hij zorgde met zijn late treffer voor de 5-2 eindstand.

DSVP heeft vandaag jammer genoeg niet kunnen laten zien waar ze toe in staat is en niemand haalde zijn of haar niveau. Zonde want deze pot had zeker niet verloren hoeven te gaan. Volgende week een nieuwe kans in de inhaalwedstrijd tegen Rotterdam United.