Sportlaan 4
2641AZ
PIJNACKER
tel. 015-3694518

DSVP heeft het inhaalduel tegen Rotterdam United nipt verloren. In een wedstrijd die twee gezichten kende gingen de drie punten, enigszins onverdiend op basis van de tweede helft, mee naar Rotterdam. Het tweede bedrijf kenmerkte zich door bikkelharde overtredingen van de Rotterdammers en zorgde ervoor dat wedstrijd terecht even werd stil gelegd. Na een afkoelingsperiode maar zonder kaarten en uitsluitingen voor Rotterdam United ging DSVP door met het goede spel maar kon helaas niet meer zorgen voor goed eindresultaat

Omdat veel spelers van DSVP op vakantie of geblesseerd zijn was voor de gelegenheid de JO13-1 aangevuld met spelers vanuit de JO12-1. Mo, Daan, Duuk, Jayden Sven en Dion mochten hun kunsten vertonen op een heel veld. Niet iedereen van de invallers had gelijk een basisplaats toen scheidrechter De Haan, na de gebruikelijke spelerspassencontrole, voor het begin van wedstrijd floot. DSVP had gelijk moeite met het fysieke spel van de Rotterdammers en ook de tegenwind speelde hen parten. Er werd totaal niet gecombineerd en veelal werd de lange bal gehanteerd waardoor DSVP na twee of drie passes de bal alweer kwijt was.

Rotterdam United daarentegen liet de bal makkelijker rondgaan  maar werd in de eerste 10 minuten nog niet echt gevaarlijk. Totdat in minuut twaalf de bal niet goed weggewerkt werd en de bal vanaf randje zestien op het vijandelijk doel wordt afgevuurd. Jayden zit er nog wel aan maar kan niet voorkomen dat de bal in het net verdwijnt. DSVP kan er jammer genoeg nog niets dreigends tegenover zetten en alles wat op een aanval dreigt te gaan lijken wordt door Rotterdam United zorgvuldig onschadelijk gemaakt.

Aan de andere kant zorgden Jayden, Duuk en Liam, die voor dit duel rechtsachter was gepositioneerd, dat Rotterdam United niet echt gevaarlijk meer kan worden. In minuut 25 is het dan toch raak voor de ploeg uit Rotterdam. Een hoge bal zorgt voor paniek in de zestien van DSVP en een miscommunicatie dus keeper Jayden en Duuk zorgt er voor dat de snelle spits van United voor zijn man kan kruipen en de bal kan binnen lopen en zo zorgt voor de 0-2. In de laatste 5 minuten van de eerste helft gebeurt er niets noemenswaardigs meer en dat betekent dat er met 0-2 gerust gaat worden.

In de tweede helft heeft coach Jasper de nodige omzettingen gedaan en erop gehamerd dat de linies wat dichter op elkaar moeten blijven voetballen om zo de bal langer in de ploeg te houden en te gaan denken aan serieuze aanvallen op het doel van de ploeg uit Rotterdam. Er werd direct meer druk gezet en de je zag dat United het moeilijk kreeg en niet meer aan voetballen toe kwam. Goed nieuws voor DSVP maar dit zorgde er ook voor dat United uit een ander vaatje ging tappen qua spel. Het werd harder en gemener en de overtredingen volgde elkaar in rap tempo op. Een van deze overtredingen resulteert in een vrije trap net buiten de zestien en Quendo wist hier wel raad mee. Met een bekeken schot over de muur zorgde hij voor de terechte aansluitingstreffer.

Omdat Rotterdam United voelde dat ze rijp voor de sloop waren deed men er daar nog een schepje bovenop, maar niet qua voetbal. Men had totaal geen oog meer voor de bal en zorgde ervoor dat elke mooie aanvallende actie van de ploeg uit Pijnacker de kop werd ingedrukt door bikkelharde overtredingen. De een nog schandaliger dan de ander. Na een aantal van deze aanslagen had scheidsrechter De Haan genoeg gezien en staakte terecht de wedstrijd. Na overleg met beide coaches en een afkoelingsperiode van een aantal minuten werd toch besloten om verder te spelen. Aan het te harde spel van Rotterdam United veranderde echter niets en zowel Jayden als Dion werd hard geraakt. Laatstgenoemde moest zelfs het veld verlaten met een enkelblessure. DSVP zette nog aan en werd nog wel gevaarlijk maar tot echt grote kansen kwam het niet meer en was 1-2 ook de eindstand.

Jammer van het resultaat want op basis van de tweede helft was een gelijkspel of zelfs winst zeker mogelijk geweest. Maar tegen een onsportief team dat veel te fysiek gaat spelen als het even tegenzit, en dan druk ik me nog netjes uit, is niet te voetballen. Hulde voor scheidrechter De Haan die ondanks de onsportiviteit en al het klagen van de tegenstander aan zijn adres de wedstrijd in goede banen heeft weten te leiden en tot een goed einde heeft weten te brengen.