Kwiek DSVP JO12-1 is ‘heer en meester’ in eigen huis en verslaat DUNO JO12-1: 6-1 (1-0)

DSVP JO12-1JM

6 - 1

DUNO JO12-1

Sven Rijnders (intikker)
7'
Assist: Daan Remmers
35'
43'
44'
Assist: Siem Verwest
Dion Endlich (schot)
46'
Dion Endlich (intikker)
47'
48'

tel. 015-3694518

Voor degenen die dachten dat DSVP - met het 75-jarig jubileum in het vooruitzicht – een unieke en vitale heer op leeftijd is; het kan nòg unieker! DUNO is namelijk een oude, eerbiedwaardige dame uit de Haagse wijk Duinoord die al in 1923 het levenslicht zag en binnenkort dus precies 100 jaar bestaat! Waarom verenigingen met zo’n rijke geschiedenis gekoesterd moeten worden, kan een aanleiding zijn  tot een mooie dialoog maar doet in dit wedstrijdverslag natuurlijk niet ter zake, dus terug naar het nu! Welnu, deze ‘oude dame’ bleek broos tegen het ‘vitalere’ DSVP. Tja, de jaren gaan dan toch tellen. Vooral op het Haagse middenveld werden de ‘ouderdomsklachten’ eenvoudig uitgebuit door de ‘kwieke youngsters’ van DSVP. Echt makkelijk ging het in de beginfase niet, deels omdat het vizier niet op scherp stond maar ook omdat de Haagse doelvrouw prima haar mannetje stond. In het 3e kwart legde DSVP met soms wonderschone combinaties de basis voor de ruime overwinning. Met deze overwinning doet DSVP wederom goede zaken in de hoofdklasse en nestelt zich steviger op de 2e plek!

De 2e fase in deze hoofdklasse blijkt overigens een spannende competitie met 8 ploegen die goed aan elkaar gewaagd zijn. Zo staan er maar liefst 6 ploegen met 4 punten op de gedeelde 2e plaats waarbij DSVP op doelsaldo dit rijtje nipt aanvoert. Ploegen die op deze 2e plaats staan en dit weekend punten verspelen, duikelen sowieso minimaal 3 plekken op de ranglijst. DUNO is nu weliswaar de rode lantaarndrager maar zorgde vorig weekend wèl voor een stunt door koploper SV Leidschenveen het eerste puntverlies te bezorgen (1-1). Je zou denken dat DSVP dit allemaal serieus neemt, maar nee, deze week waren er andere prioriteiten. Dinsdag werd er niet getraind omdat het Nederlands elftal niet zonder onze aanmoedigingen vanaf de bank van Qatar kon winnen. En gisterenavond vierden onze boys in het zwembad tot in de late uurtjes de verjaardag van Ryan. Gelukkig zwemt DSVP niet alleen in De Viergang maar ook in het talent. Zo werden Daan en Sven vorig weekend geselecteerd voor het vervolgtraject van Jonger Oranje, dus ‘iets’ vermoeid maar vol goede moed werd de wedstrijd van vandaag tegemoet gezien.

Helaas blijkt de nog-lang-niet-jarige Ryan mogelijk langdurig geblesseerd, dat was wel even heel slecht nieuws voorafgaande de wedstrijd. Maar omdat ook bij slecht nieuws wedstrijden gewoon doorgaan, kozen coaches Bryce en Cedric ook deze wedstrijd weer voor de inmiddels bekende tactiek die in de kern trouwens verdacht veel op die van het Nederlands elftal lijkt. Gelukkig legden onze boys uiteindelijk wèl voldoende ‘gritta’ op de grasmat van veld 10. En dat was maar goed ook, want het was bitterkoud vanochtend. De beginfase van de wedstrijd was wederom duidelijk voor DSVP waarin Daan en Milo aan de linkerzijde vlot met elkaar combineerden. Vooral Daan was aanvallend initiatiefrijk en hij vond al snel de vrijstaande Sven die de bal eenvoudig in het mandje legde: 1-0. Vrijwel direct hierna namen de sportieve gasten het initiatief van DSVP over en voorkwam Kjeld in het begin van het 2e kwart in dezelfde minuut tot 2 keer toe een bijna zekere (en op dat moment verdiende) gelijkmaker. We kunnen wel stellen dat Kjeld dit seizoen een transformatie heeft doorgemaakt van ‘een keeper die goede wedstrijden speelt’ naar ‘een goede keeper die uitstekende wedstrijden speelt’. En dit was weer zo’n wedstrijd! Hierna lijkt de wedstrijd wat meer in balans te komen, onder andere door nog meer goede inzetten van Daan. Maar ook het stugge DUNO liet zich aanvallend niet onbetuigd. Gelukkig stonden Duuk en Jayden voortdurend goed opgesteld en waar nodig greep de energieke Mohammed in. Ruststand: 1-0.

Direct in het 3e kwart vielen alle puzzelstukjes weer op hun plaats: het sambaduo Siem en Sven kwamen tot gallery-play en vormden met Luuk een ijzersterk en levensgevaarlijk trio. Het was weer smullen van de hoeveelheid combinaties die – soms beginnend van achteruit - steeds weer andere spelers vrijzetten voor het vijandelijke DUNO-doel. De eerlijkheid gebied wel te zeggen dat DUNO geen wisselspelers had en dat bij de Hagenaars de energie in de 2e helft langzaam wegsijpelde. We zagen DSVP-aanvallen met buitenkantjes-rechts van Sven en Mohammed, een heel doelgerichte – maar steeds net niet scorende – Siem, Luuk met technische hoogstandjes, Mohammed die niet alleen van voor-naar-achter maar ook van links-naar-rechts ging; het was genieten op de Groene Wijdte maar doelpunten vielen er evenwel niet. Tot halverwege het 3e kwart ‘SLS-express’ echt goed op stoom kwam. In een paar minuten tijd scoorden Sven-the-Man (2*) en Luuk (1*) beiden in samenwerking met Siem, waarmee de punten in Pijnacker bleven.

In het 4e kwart mochten Duuk en Jayden afkoelen. Direct werd duidelijk hoe goed deze gasten zijn want de verdediging van de gastheren oogde direct wat onzeker en DUNO begon aan te dringen. Gelukkig voor DSVP werden de ruimtes nu wel heel groot dus behielden de goed combinerende Pijnackernaren gemakkelijk het initiatief. Het doel van de Haagse doelvrouw werd van alle kanten bestookt maar ze hield dapper stand. Ze kreeg ook hulp van de paal (Luuk) en lat (Sven). Totdat Dion het genoeg vond en hij  - net zoals vorige week - 2 keer in 2 minuten tijd deze doelvrouw wist te verslaan, ook weer na mooie combinaties met Sven resp. Luuk. Dat DUNO halverwege het 4e kwart nog tegenscoorde, deed niets af aan de feestvreugde. DSVP wint erg gemakkelijk en overtuigend. Enig puntje van kritiek is dat er met zoveel kansen meer moet worden gescoord.

Volgende week staat de topper tegen het lastige Forum Sport uit (en in) Voorburg op het programma. Het is alweer de laatste competitiewedstrijd in 2022! Trouwe supporters van de JO12-1 kunnen zich ongetwijfeld het spectaculaire wedstrijdverloop uit de eerste ontmoeting herinneren. Als we de goede vorm van de laatste weken kunnen vasthouden dan zijn er genoeg aanknopingspunten om ook in deze wedstrijd de punten mee naar huis te nemen. Overigens is Uw trouwe verslaggever dan wegens een kantinedienst afwezig, maar wie anders dan Harry heeft zich bereid verklaard om Coach Amigo te bemannen èn het wedstrijdverslag te schrijven. Voor de enkeling die tijdens het Kerstreces mijn proza mist; wanhoop niet 😊. Medio december volgt een heus Kerstinterview met Bryce en Cedric. In dit interview maken we niet alleen nader kennis met beide coaches maar reflecteren ze ook op het team, op doelstellingen en resultaten, en bespreken ze een aantal spannende dilemma’s.