Sportlaan 4
2641AZ
PIJNACKER
tel. 015-3694518

Na het katterige verlies vorige week, verraste een herboren DSVP JO12-1 op het hoofdveld met een uitstekende pot voetbal. Tegen TOGB JO13-3 waren de Pijnackernaren minimaal gelijkwaardig en met vlagen ook wel de bovenliggende partij.

Het was wennen vandaag. Wennen aan het grote veld, wennen aan 10 teamgenoten in het veld, wennen aan nieuwe spelregels en wennen aan Stijn en Johnny die vandaag vanuit de JO11-1 een indrukwekkend debuut maakten. Maar het wennen ging snel, heel snel. Want het ongeslagen – en naar de 1e klasse gepromoveerde(!) - TOGB JO13-3 had de grootste moeite tegen het frivool spelende DSVP. Direct vanaf de aftrap had DSVP het initiatief met gevaarlijke acties van Daan en de onverzettelijkheid van Dion.

Maar wat echt opviel was de rust in de verdediging en op het middenveld. Zonder anderen tekort te doen – want iedereen scoorde vandaag een dikke voldoende – viel de teamcoaching, de rust bij Duuk en de kwaliteit van Siem op. En hoewel DSVP dus het initiatief had kwam het echte gevaar van de geel-zwarten; gelukkig wist Kjelt met een uiterste inspanning een minuut voor rust ternauwernood een tegendoelpunt te voorkomen.
Ruststand 0-0.

Na de rust viel DSVP iets terug. Halverwege het 3e kwart werd Luuk weer eens de diepte ingestuurd door een splijtende pass van Duuk en met 3 verdedigers om zich heen, wist hij na een lange rush de goed opgestelde Daan op maat te bedienen die zich dit buitenkansje niet liet ontnemen. 1-0 voor DSVP en veel blije gezichten in het veld. Met dit doelpunt tankte de wit-blauwen zelfvertrouwen en zagen de talrijke toeschouwers meer en meer mooie combinaties ontstaan.

DSVP was met goed voetbal op zoek naar meer. Zelfs een ongelukkig tegendoelpunt in 44e minuut bracht DSVP niet van hun stuk. Johnny en Stijn buffelen op het middenveld en leken al jaren deel te uit te maken van onze beloftes. DSVP wist TOGB steeds verder terug te dringen maar kwam steeds net niet tot een winnend doelpunt. De afgekeurde treffer van Stijn veranderde daar ook niets aan. Eindstand 1-1.

Coaches Bryce en Cedric stonden in de kantine met een tevreden glimlach complimenten in ontvangst te nemen en de wedstrijd te evalueren. En terecht, want zeker met Stijn en Johnny erbij gloort een interessante toekomst aan de voetbal horizon in Pijnacker. Maar voordat dit zover is, eerst maar weer focussen op het vervolg in de reguliere competitie.