2641AZ
PIJNACKER
tel. 015-3694518

DSVP toont veerkracht
Al in de eerste paar minuten kon je zien, dat DSVP een moeilijke middag tegemoet kon zien. CKC combineerde in het begin er lustig op los en kon gemakkelijk de vrije man vinden.

Dit resulteerde al in de achtste minuut in de 0-1. Via goed uitverdedigen kwam de bal via de lange bal bij Nick Koster terecht die vrij langs keeper Björn Bénard inschoot. Even leek DSVP de kluts kwijt maar herpakte zich snel en goed.

Tot twee keer kwam DSVP dichtbij een doelpunt via een corner van Rowdi Nobbe. Deze werden onschadelijk gemaakt door de achterhoede van CKC. In de zeventiende minuut verscheen Nick de Bruijn vrij voor keeper Perry Heijser maar deze redde via zijn benen. In de zesendertigste minuut veerde iedereen van DSVP op. Rowdi Nobbe ging op links goed door en zijn voorzet werd met een subtiele voetbeweging ingetikt, maar een sublieme redding van keeper Heijser voorkwam een doelpunt.

Dan de tweeënveertigste minuut, een schot van Nick van der Eijk belande keihard op de lat. De rebound kwam voor Rick de Bruijn en deze kopte op het doel. Deze werd gered en kwam wederom voor de voeten van Nick van der Eijk die keihard de 1-1 aan tekende.

Iedereen dacht dat dit de ruststand zou zijn, maar in de derde minuut van de blessure tijd kreeg CKC een vrije trap. Deze werd snel genomen en Jesse Loozen verschalkte de achterhoede van DSVP en tekende de 1-2 aan. Tevens de ruststand.

De tweede helft was in het begin hetzelfde beeld als in de eerste. Maar naar mate de wedstrijd vorderde kwam DSVP beter in de wedstrijd. De ballen kwamen beter aan en de spelers speelden zich knap vrij. Doordat DSVP steeds meer druk uitoefende ging CKC achteruit en fouten maken.

Dit resulteerde in een paar goede kansen maar die leverden DSVP geen doelpunten op. Tien minuten voor tijd kreeg CKC door de lange bal te hanteren een dot van een kans om de 1-3 te maken. Yairo van Horik kwam vrij voor keeper Bénard maar deze bleef goed op de been en voorkwam erger.

Een paar minuten later kreeg DSVP toch nog loon naar werken. Nick van der Eijk werd op rechts weggestuurd en zijn voorzet werd door Rick de Bruijn achter doelman Heijser geschoten 2-2. Al met al een uitslag die tot tevredenheid stemde. Maar als DSVP eerder één of twee kansen had benut dan…………..

DSVP staat door dit resultaat op de vijfde plaats en speelt zaterdag tegen Ariston’80 dat knap met 1-1 gelijk speelde tegen koploper Zwarte Pijl.

Minutenspel: DSVP scoorde in de 42e en 87e minuut, alleen de 87e minuut is bedeeld, er is daardoor maar één winnaar: Hilbert Keizer is de gelukkige.
Verslag: Henk Brink
Foto's: Lenie Kaptein