2641AZ
PIJNACKER
tel. 015-3694518

DSVP en Zwarte Pijl houden elkaar in evenwicht.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er stilgestaan bij het overlijden van erelid Nico van der Voort.
Afgelopen donderdag is Nico overleden na een strijd tegen de zieke waar niet tegen te vechten viel.

IMG_34211.JPG

Bij afwezigheid van diverse spelers begon DSVP met een heel andere bezetting op het middenveld.
Wilco de Niet kreeg zijn eerste basisplaats. Dat deed hij bijzonder bekwaam. Al in de vijfde minuut kwam hij, via een steekpass van Rowdi Nobbe, vrij op rechts maar zijn schot ging via de buitenkant paal naast. Zwarte Pijl was ook gevaarlijk vooral op de razendsnelle rechterspits Viadislav Smirnov, maar de achterhoede van DSVP was attent.

In twintigste minuut kwam Agbor Eyonggakpa vrij voor het doel maar zijn schot kwam in de handen van keeper Björn Bénard terecht. Een paar minuten later gebeurde aan de overkant hetzelfde nu was het Remco Pruysers die op doel schoot. Kort daarna kwam, vanwege een blessure, Emre Cicek voor Luuk Marskamp in het veld. Hij speelde een goede wedstrijd.

IMG_3461.JPG

In de dertigste minuut mocht Brandon Schotsborg een vrij trap nemen, William Darjij ontving de bal en schoot deze in het doel. Maar het doelpunt werd wegens hands van dezelfde speler afgekeurd. DSVP was gewaarschuwd. Vijf minuten later een identieke situatie. Weer kreeg Zwarte Pijl een vrije schop hoewel de bal al achter de lijn was geweest, Scheidsrechter Pieter Verwijs liet echter doorspelen ondanks het vlaggen van assistent Johan de Hoog.

Weer was het Brandon Schotsborg die de vrije trap nam. Ook was er een onoplettendheid van de achterhoede waardoor Agbor Eyonggakpa die de bal achter keeper Björn Bénard kopte 0-1. Nu kon Zwarte Pijl nog meer op de counter spelen. Via de razendsnelle omschakeling werd deze uitgevoerd zonder echt gevaarlijk te worden.  Rust 0-1.

IMG_3459.JPG IMG_3456.JPG

In de tweede helft bleef Zwarte Pijl de lange bal hanteren en als de bal van uit de achterhoede kwam werden deze aanvallen door soms mooie slaloms een halt toegeroepen door goed ingrijpen van het middenveld van DSVP.

IMG_3448.JPG

IMG_3490.JPG IMG_3491.JPG

DSVP zocht het in combinaties die er wel leuk uitzagen maar weinig rendement opleverde. Halverwege de tweede helft ging trainer Alex van der Harst tot een andere tactiek over. Hij ging met drie spitsen spelen. Joey Zonneveld kwam voor Wilco de Niet en ging in de spits spelen. En achterin werd één tegen één gespeeld dus ging DSVP opportunistisch spelen.
De druk op de achterhoede van Zwarte Pijl werd groter. Dit leidde tot situaties waar net geen doelpunt uit kwam. Zwarte Pijl bleef ook gevaarlijk door de counter. Het wisselde aanvallers voor verdedigers.

IMG_3497.JPG IMG_3501.JPG

Van der Harst had nog één troef achter de hand. Eduard Jones kwam in het veld voor Robin van der Burg om nog meer druk op Zwarte Pijl te geven. Dit had resultaat, Eduard kopte zowat alle ballen van keeper Björn Bénard door.
Of speelde de bal breed naar z’n medespelers. Bij het uitverdedigen van Zwarte Pijl veroverde DSVP opnieuw de bal maar werd Eduard in het strafschopgebied onderuitgehaald en de daarop toegekende strafschop werd zuiver door Rick de Bruijn ingeschoten. 1-1

IMG_3502.JPG

Bijna had hij vlak voor tijd geschiedenis kunnen schrijven. Midden voor het doel knalde hij de bal via de punt van zijn schoen over.

IMG_3512.JPG IMG_3514.JPG

IMG_3519.JPG

Even later vond, na die grote kans en de kleinere kansjes voor Zwarte Pijl, scheidsrechter Verwijs het na acht minuten blessuretijd genoeg. 1-1.

Na het benoemen van de man van de wedstrijd Björn Bénard, ging men het feestgedruis in van de 3e helft, wat het einde van deze competitiehelft inluidde.
DSVP gaat nu de winterstop in en hervat de competitie op 21 januari om 17.00 uur tegen Maense in Rotterdam. En dan 28 januari de wedstrijd DSVP - OLIVEO. Niemand zou gedacht hebben dat deze twee bovenaan zouden strijden. Conclusie over de eerste helft van deze competitie volgt.

Helaas geen winnaar bij het minuten spel.

Verslag:  Henk Brink
Foto’s: Richard