Sportlaan 2
2641AZ
PIJNACKER
tel. 015-3692141

DSVP begon met een debutant namelijk Milan van der Lee in plaats van de afwezige Remco Pruysers. Hij deed het heel goed, maar moest alleen vlak voor de rust een gele kaart incasseren. Wel weer een speler voor de toekomst.

De eerste helft was een evenbeeld van de eerste wedstrijd. Wel waren er twee goede kansen voor beide verenigingen. DSVP combineerde net als in de thuiswedstrijd, terwijl OLIVEO meestal de lange bal hanteerde en hoopte op de snelle spitsen. De meeste ballen gingen echter achter of over de zijlijn of werden een prooi voor de DSVP achterhoede.

De eerste kans was voor OLIVEO. Uit een corner kopte Gerben Pels de bal op het doel, die door keeper Björn Bénard op schitterende wijze uit het doel geranseld.

Een minuut later werd een hard schot van Rick de Bruijn niet goed onder controle gebracht door keeper Peter Paul de Rotte en kwam bij de geheel vrij voor het doel staande Cedric van der Meer wiens schot over ging.

Rust 0-0.

De tweede helft begon als de eerste. Weinig gevaar voor beide doelen. In het laatste kwartier werd het anders.

OLIVEO kwam onverwachts op 1-0. Een voorzet van links kwam bij Bob Ruigrok terecht en deze schoot de bal in de verre hoek. DSVP ging hierna nog meer risico nemen en dit was precies wat OLIVEO wilde en kon het op de counter gaan. Uit één van die counters werd Rob Ruigrok in het strafschop gebied onderuit gehaald door de ingevallen Robin Wenteler en kreeg OLIVEO een strafschop van scheidsrechter Mike van Dam (die een goede wedstrijd floot).

Invaller Dewi van Wichen ging achter de bal staan, maar de strafschop werd gestopt door keeper Björn Bénard. Dat gaf DSVP weer hoop.

Eduard Jones werd ingebracht en laatste man Yassien Abdelaal werd naar voren gestuurd. In de laatste minuten veroorzaakte OLIVEO kleine overtredingen waarbij DSVP een paar vrije trappen kreeg en uit één van deze kwam een bal van Bryce van der Harst op het hoofd van Ed Jones terecht en een toch wat laconieke Peter Paul de Rotte, die de bal met één hand wilde tegenhouden, welke tot opluchting van OLIVEO en voor DSVP  langs de verkeerde kant van de paal ging.

En na zes minuten blessuretijd floot scheidsrechter van Dam af en kon OLIVEO het kampioenschap vieren.

DSVP behoudt nog steeds kans op promotiewedstrijden, omdat de concurrentie ook verloor.
Zaterdag week speelt DSVP thuis om 14:30 uur tegen MAENSE.

Verslag: Henk Brink

Foto's: Lenie Kaptein