2641AZ
PIJNACKER
tel. 015-3694518

DSVP wint ook de tweede thuiswedstrijd.
De wedstrijd begon met twee ploegen die de aanval opzochten. Dit leverde in de derde minuut al een doelpunt voor de gasten op. Uit een vrije trap net buiten de zestien, schoot Stephan Wahl via de muur de 1-0 binnen.

Dit was toch weer een tegenvaller voor DSVP.  Een paar minuten later had Nick van der Eijk  de gelijkmaker op de schoen. Een lange bal van Luuk Marskamp, kwam bij Rowdi Nobbe terecht. Diens voorzet werd door Nick overgeschoten.

DSVP was door diezelfde speler vanaf rechts een paar keer gevaarlijk, maar zijn voorzetten kwamen niet bij medespelers terecht, ook schoot hij zelf via een verdediger de bal corner die niets opleverde. Reeuwijk stelde daar wel leuk combinatie voetbal tegenover met soms intimidatie voetbal, waar de DSVP-spelers gelukkig niet op ingingen.

Dus braken de laatste vijf minuten voor de rust aan. Eerst scoort DSVP een doelpunt die uit het niets valt. Rick de Bruijn (speler van de wedstrijd) speelt zich knap vrij op het middenveld en van af twintig meter schiet hij de bal achter doelman Rick van der Mast 1-1.

Iedereen denkt dan dat wordt de ruststand.

Maar binnen een minuut zorgt een vloeiende aanval via het middenveld en een fantastische combinatie tussen Nick van der Eijk en Rick de Bruijn uiteindelijk door de laatste 2-1.

Nog was de koek niet op. In de laatste minuut van de blessuretijd zorgde Axel Koopman voor de 2-2. En meteen daarna fluit scheidsrechter Harry Hamer voor de rust, 2-2.

In de rust werd nog even nagepraat over de eerste helft en iedereen was het erover eens dat het een levendige eerste helft was. Vooral de laatste 5 minuten.

Na de start van de 2e helft was het weer was het Nick van der Eijk die zich knap vrij speelde maar weer werd zijn schot gekeerd door een verdediger.

CVC Reeuwijk had naarmate de wedstrijd vorderde veel moeite met de snelle spitsen van DSVP. Zo kwamen vooral over rechts Rick de Bruijn en Nick van der Eijk goed door maar hun voorzetten brachten nog geen gevaar.

Tot de zeventigste minuut. Nick was er weer eens vandoor maar nu werd hij net binnen het strafschopgebied onderuit gehaald. Scheidsrechter Hamer wees resoluut naar de stip. Bauke Beerda ontfermde zich over deze strafschop en schoot de bal resoluut achter keeper van der Mast. 3-2.

CVC Reeuwijk begon meer en meer de lange bal hanteren maar steeds was het een verdediger van DSVP die orde op zaken stelde. En anders stond keeper Björn Bénard zijn mannetje. In de tachtigste minuut kreeg Thomas van Dijk de rode kaart. Hij gooide uit frustratie de bal naar de scheidsrechter en kon gaan douchen.

Na een paar goede kansen van DSVP verijdeld door keeper van der Mast, was het wederom Rick de Bruijn, uit een voorzet van Rowdi Nobbe, die zich op links knap vrij speelde en vanaf de punt van de zestien de lange hoek opzocht. 4-2. Na enkele minuten floot de scheids voor het einde.

Dit was de tweede thuisoverwinning voor DSVP dat met zes punten op een gedeelde derde plaats staat. Zaterdag gaat DSVP naar Delft dan speelt het tegen DHL dat met 3-1 verloor van Zwarte Pijl.

Minutenspel: Minuut 42: niet verkocht, Minuut 43: Michel van Niel, Minuut 70: Mattthijs van Horssen en Minuut 92: John Brederode.

Verslag: Henk Brink
Foto's: Lenie Kaptein