Kerkpolderweg 5
2625EB
DELFT
tel. 015-2618263

Zaterdag 1 oktober speelde DSVP 2 de tweede wedstrijd van de competitie van dit seizoen. Na het gelijke spel van vorige week tegen Concordia had de ploeg iets recht te zetten.

Dat Fullspeed zich niet zomaar gewonnen zou geven was vanaf het begin al duidelijk. Na de 3-1 nederlaag tegen Vitesse Delft wilde het team zich van de goede kant laten zien voor het eigen publiek.

Het pakte echter geheel anders uit. DSVP maakte het de tegenstander erg lastig in de opbouw en in de 5de minuut was het raak. Uit een afgeslagen aanval kwam de bal bij Bas die Joey vrij voor het doel zette en zo stond de 0-1 op het bord. Fullspeed raakte hierna geheel het spoor bijster en zo kon Joey in de 13 minuut zijn tweede doelpunt aantekenen. Uit een op maat gegeven voorzet van Thomas wist hij de keeper kansloos te laten met een kopbal.

DSVP bepaalde geheel de wedstrijd met kansen voor Thomas,  die met een slim genomen vrije trap de buitenkant van de paal raakte. In de 23ste minuut opnieuw een prachtige aanval van DSVP die over heel veel schijven ging. Uit een dieptepass van Sander wist Robert zich vrij te spelen en uit zijn voorzet hadden de spitsen de bal voor het intikken, maar helaas werd de bal net verkeerd geraakt.

Aan de hand van de vele kansen had DSVP met misschien wel 5 nul de rust in kunnen gaan, maar op sommige momenten werd er of te haast geschoten of ontbrak de nauwkeurigheid.

Fullspeed had in de tweede helft iets recht te zetten en begon met de wind in de rug furieus aan het spel en maakte DSVP de opbouw erg moeilijk. In de 52ste minuut werd het 1-2. Uit slordig balverlies wist Full Speed de linkerspits te bereiken die de bal voorgaf. Door de wind gedragen kwam de bal bij Tom, die de bal liet helaas liet vallen en ondanks dat hij nog boven op de bal dook wist de spits van Fullspeed de bal achter Tom te krijgen. Daarbij moet wel gezegd worden dat hij daarbij Tom tegen zijn hand schoot en de scheidsrechter eigenlijk had moeten fluiten voor een vrije trap. Volgens mij het enige kleine missertje van deze uitstekend fluitende scheidsrechter die het spel kort hield.

Fullspeed kon maar kort genieten van deze aansluitende treffer want in de 55ste minuut was het al weer raak voor DSVP. Opnieuw een prachtige pass van Sander die Thomas in staat stelde de bal scherp voor te geven en de snel inlopende Joey wist zijn derde van deze wedstrijd in te schieten.

Fullspeed was uitgespeeld en liet zich soms wat gaan in de onderlinge duels, waarbij vaak de uitstekend spelende Sander het moest ontgelden.

Mannen een puike wedstrijd en uit het interview met de trainers blijkt dat jullie steeds beter op elkaar ingespeeld raken. De opbouw vanuit de zekere verdediging, het durven inspelen van de middenvelders, het kaatsen van de bal en dan de diepte zoeken gaat met de wedstrijd vooruit en dat geeft zelfvertrouwen.

Kortom houdt dit vast. We hebben weer van jullie genoten.