2641AZ
PIJNACKER
tel. 015-3694518

Zaterdag 24 september 2022,

Vandaag voor DSVP 2 de eerste wedstrijd van de competitie in de 2de klasse E. Een competitie die dit jaar geheel anders is opgesteld. In de eerste helft van de competitie spelen we tegen voornamelijk verenigingen uit onze regio. Daarna komt er een herindeling en krijgen we te maken met andere tegenstanders.

Vandaag stond op het programma Concordia uit Delft. De verwachtingen waren hooggespannen na de voortreffelijke voorbereiding en de wedstrijden in de beker.

Het pakte echter geheel anders uit. Daar waar wij voornamelijk het spel hadden gemaakt door vanuit de verdediging te gaan opbouwen was het nu weer de lange bal. Concordia speelde 4-4-2 en zette hoog druk, waardoor er angst ontstond op de verdediging in te speen.

Er lagen best mogelijkheden om de verdediging in te spelen, maar elke keer werd met een lange trap getracht de spitsen te bereiken, maar helaas zonder succes. Concordia had wel het lef om op te bouwen en bepaalde in de eerste helft het spelbeeld, zonder echt tot kansen te komen, omdat onze verdediging weer stond als een huis. De eerste helft eindigde dan ook in een 0-0 stand.

De tweede helft werden er wat wissels doorgevoerd en met Thomas op het middenveld samen met Bas zorgde dat voor iets meer rust. Nu werd ook door de hardwerkende Bas en Robert druk op de tegenstander gezet en kwamen er zowaar wat kansen voor ons. Iedereen zette een tandje bij om toch de 3 punten in Pijnacker te houden. De in de eerste helft onzichtbare Joey zocht nu veel meer de spitspositie op en uit een voorzet van Thomas kopte hij op de lat.

Concordia moest verder terug en uit een mooie pass van Bas kon Wilco op de keeper van Concordia af. In de 16 meter werd hij door een verdediger van Concordia van achter neer gesabeld, maar de scheidsrechter weigerde hiervoor een pingel te geven, die er toch zeker een was.

De laatste kans was weer voor Joey. Uit een voorzet van Robert nam hij de bal direct op de pantoffel, maar helaas ging zijn schot net naast de paal en zo werd de eindstand op 0-0 bepaald.

Deze wedstrijd was een goed leermoment om toch te blijven voetballen zoals in de voorbereiding. Soms moet je gewoon het lef hebben om op te bouwen. Het kan mis gaan, maar een lange bal is voor 90% een bal inleveren.

De kop is er af en op naar de volgende wedstrijd. en zoals jullie beloofd hebben op de fiets!!!!