Hoofdklasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) D

De Poort 8
2631PT
NOOTDORP
tel. 015-3109726

Sportpark 's-Gravenhout was het decor voor de tweede wedstrijd van het seizoen waarin DSVP het in en tegen Nootdorp opnam tegen de plaatselijke JO13-2. Na een slappe eerste helft, waarin Nootdorp tegen de verhouding kon uitlopen naar een 2-1 voorsprong werd in de tweede helft orde op zaken gesteld. De Pijnackernaren moesten eerst nog wel een tegendoelpunt incasseren alvorens de ploeg van trainers Jasper en Raymond liet zien dat het over de nodige veerkracht beschikt en toch nog een gelijkspel uit het vuur wist te slepen.

In alle vroegte werd in een zalig zonnetje afgetrapt voor de wedstrijd. Net als in de voorgaande wedstrijd ging DSVP voortvarend van start. Binnen vijf minuten lag de bal al achter de Nootdorpse keeper na een mooi schot van Kian. Heel lang kon DSVP niet genieten van de voorsprong want nog geen vijf minuten later lag wist Nootdorp keeper Jayden te passeren.  DSVP  besloot er een schepje boven op te doen en creëerde direct een aantal goede kansen. Helaas waren deze kansen vandaag niet aan spits Kian besteed want zijn inzetten gingen over of naast het vijandelijke doel. Bij een van deze kansen werd de spits van de blauwwitten in een vrije doortocht naar de goal van achter neergelegd. Waar alle supporters die DSVP een warm hart toedragen spraken van een rode kaart, wilde de scheidrechter hier niets van weten. De vrije tap die hieruit volgende werd goed ingeschoten maar tot hoekschop verwerkt en leverde verder geen kans meer op.

Aan de andere kant werd de kansen ook niet altijd gemaakt maar in de 19e minuut was het toch raak. Jayden kon een inzet niet goed verwerken, hij loste de bal en Nootdorp kon makkelijk binnen tikken en zo stond de 2-1 op de borden. Na noch een aantal hachelijke momenten in het strafshopgebied van DSVP, waar o.a. Zoey goed ingreep, vond de scheidsrechter het genoeg en blies voor de rust. De ploegen gingen zodoende naar de kleedkamer met 2-1 ruststand in het voordeel van Nootdorp.

De tweede helft was nog maar net begonnen toen Nootdorp weer kon toeslaan. Een misverstand tussen Liam en Jayden zorgde ervoor dat de bal niet ver genoeg weg geschoten werd. De spits van Nootdorp pikte de bal op en speelde de bal op zijn vrijstaande teamgenoot die makkelijk voor de 3-1 kon zorgen.

Kreeg DSVP dan helemaal geen kansen? Die waren er zeker wel maar steeds stond het vizier niet op scherp. Schoten van Jelle, Max en Quendo verdiende weliswaar een beter lot maar er werd naast gemikt of op recht op de keeper geschoten. Tot de 45e minuut. Max kreeg de bal van Jelle en wurmde zich door de verdediging en legde goed terug op Kian die de bal hoog en hard in het doel schoot, onhoudbaar voor de keeper.

DSVP had de smaak te pakken en verdiende eigenlijk een strafshop toen Max weer door de verdediging slalomde en daarbij onderuit werd geschoffeld door een lompe actie van een verdediger van Nootdorp. De scheidsrechter zag er niets in en het spel ging gewoon door. De verdiende gelijkmaker kwam er uiteindelijk toch. Van uit het middenveld, waar Joany haar man uitspeelde en de vrije Max vond, zette laatstgenoemde met een mooi passje Elano vrij voor de goal. In twee instanties plaatste hij de bal in de verre hoek wat 3-3 betekende.

In de laatste fase van de wedstrijd leek DSVP er nog met de winst van door te kunnen gaan. Nootdorp kwam niet meer aan aanvallen toe door goed ingrijpen van Mels, Fynn, Liam en Ben. DSVP kreeg nog een aantal halve kansen maar de bal ging er niet meer in. Na de bijgetelde blessuretijd klonk het eindsignaal en kreeg DSVP gezien het aantal kansen misschien niet waar het recht op had maar hebben we wel een tweede nederlaag voorkomen. Klasse!!

Volgende week een nieuwe kans uit tegen Berkel waarin ze de stijgende lijn kunnen voortzetten.