Hoofdklasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) D

Hildamlaan 1
2731BT
BENTHUIZEN
tel. 079-3315591

De laatste wedstrijd van de eerste fase speelde zich af uit bij DSO in Zoetermeer. De nodige omzettingen in de formatie van de blauwwitten zorgde voor een wat aftastende en rommelige eerste 20 minuten van de wedstrijd waardoor DSVP weer snel op achterstand stond. In het vervolg van de wedstrijd liet DSVP zien echt wel te kunnen voetballen. De 5-2 einduitslag liet een ietwat vertekend beeld zien want de tweede helft lag het initiatief voornamelijk bij DSVP. Dit gaf de spelers, coaches en meegereisde supporters voldoende positieve aanknopingspunten voor de rest van het seizoen.

De regen kwam met bakken uit de hemel toen de scheidsrechter de wedstrijd liet beginnen. DSVP startte aarzelend en kon niet voorkomen dat ze snel onder druk kwamen de staan. DSO deelde de eerste speldenprikjes uit waar nog niet uit werd gescoord maar in de derde minuut was het dan toch raak. De bal werd slecht uitverdedigd en de spits van DSO tikte beheerst binnen. Nog geen drie minuten later tekende DSO voor de 2-0. Uit een corner kon een speler van DSO opduiken tussen drie verdedigers van DSVP en de bal binnen koppen.

DSVP probeerde van alles maar kon niet tot een aanval komen. De laatste pass was net niet zuiver genoeg of de verdedigers van DSO zaten er goed tussen. DSO was op dat moment van de wedstrijd gewoon de betere ploeg en liet dat nog even zien door twee treffers te laten noteren. In plaats van de koppies te laten ging DSVP beter spelen en dit zorgde voor een doelpunt voor de ploeg uit Pijnacker. Een prachtige aanval waarbij Max aan de linkerkant van het veld werd vrijgespeeld en de bal vanaf de achterlijn op maat terugtrok op de instormende Maarten. Laatstgenoemde hoefde alleen zijn voet tegen de bal te zetten om de bal achter de Zoetermeerse keeper te schieten en voor de 4-1 te zorgen.

DVSP had nu de smaak te pakken maar de aanvallen die volgde door o.a. Jelle en Quendo konden helaas niet tot een doelpunt worden omgezet. DSO wist de eerste helft ook niet tot scoren te komen zodat er werd gerust met een 4-1 tussenstand.

De tweede helft oogde DSVP nog feller en leek het erop of DSO het goede spel niet kon voortzetten. DSVP was op dat moment juist weer de betere ploeg en had het meeste balbezit. Geheel tegen de verhouding in scoorde DSO. De ploeg uit Pijnacker wilde niet van wijken weten en bleef aanvallen. Joany had een mooie onderschepping en ging op pure snelheid twee Zoetermeerse verdedigers voorbij maar haar pass was net te hard voor Max die goed was meegelopen. Uiteindelijk kreeg DSVP wel loon naar werken en het was Max die met zijn hoofd zorgde voor het tweede DSVP doelpunt. Helaas was er niet genoeg tijd meer om de opmars voort te zetten want de scheidsrechter floot na een paar minuten blessuretijd voor het einde van de wedstrijd.

Complimenten voor alle spelers vandaag. Er stond sinds lange tijd weer een echt team op het veld dat samen aan het strijden was voor een goed resultaat. Iedereen speelde met heel veel inzet en deze manier van spelen geeft veel hoop en vertrouwen. Hierop kan verder worden gebouwd in de nieuwe fase in de eerste klasse.