Hoofdklasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) D

Sportlaan 4
2641AZ
PIJNACKER
tel. 015-3694518

Op een regenachtig sportpark De Groene Wijdte werkte DSVP vandaag de vierde wedstrijd van de bekerfase af. Waar vooraf al rekening werd gehouden met een pittige tegenstander was helaas ook na 60 minuten in de eindstand zichtbaar. DSVP verloor kansloos tegen het sterk voetballende Groeneweg met dubbele cijfers. Het maar liefst 2-11 voor de club uit Zevenhuizen.

Na de nederlaag van vorige week tegen Berkel wilde coaches Jasper en Raymond het vandaag over een andere boeg gooien. Een heuse wedstrijdbespreking waarbij werd aangegeven dat er een andere speelstijl zou worden gehanteerd en dat sommige spelers op een voor hen andere positie zouden moeten gaan spelen. Deze aanpassingen zouden er voor moeten zorgen dat het voetbal terug zou keren in de Pijnackerse formatie.

Helaas voor alle supporters, die een droog plekje hadden gevonden op de tribune langs het hoofdveld, pakte het niet uit zoals vooraf bedacht en besproken. Groeneweg was zoals verwacht een goed voetballende ploeg, zette DSVP vanaf minuut één goed vast op eigen helft en het lukte de ploeg uit Pijnacker niet om hier onder uit te voetballen. Alle afvallende ballen waren voor Groeneweg en dit zorgde, terecht gezien het spelbeeld, voor twee snelle tegendoelpunten. Geheel tegen de verhouding in dook Kian in de negentiende minuut plots alleen op voor de keeper en zorgde voor de 1-2.  Groeneweg stelde nog voor rust orde op zaken door er nog maar twee achter doelman Jayden de schieten. Waarbij het afstandsschot uit de tweede lijn de fraaiste van de twee doelpunten was.

Na de rust moest DSVP ondanks de ruime achterstand toch nog 30 minuten ploeteren en hopen op zo min mogelijk tegentreffers. Dat ging de eerste minuten nog best aardig. Vervelend voor DSVP was dat centrale verdediger Liam na 10 minuten in de tweede helft geblesseerd naar de kant moest. Ben die zijn plek innam kon samen met de anderen uit de verdedigende linie niet voorkomen dat Groeneweg er lustig op los scoorde. Tot overmaat van ramp was het Fynn die de bal wilde wegwerken maar in plaats van naast te schieten te bal prachtig in de kruising van zijn eigen goal schoot. Kian deed nog wat terug namens DSVP wat zorgde voor een 2-11 eindstand.

Het is wel duidelijk dat DSVP te hoog is ingedeeld en dat er de tweede fase in een lagere divisie gespeeld moet gaan worden. Hopelijk kan er dan weer wat meer gejuicht worden.