Hoofdklasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) D

Het Hoge Land 25
2652EA
BERKEL EN RODENRIJS
tel. 010-5114795

DSVP is er niet in geslaagd om de uitwedstrijd in en tegen Berkel winnend af te sluiten. In een matige partij voetbal van de kant van de Pijnackernaren kon niet voorkomen worden dat Berkel met ruime cijfers (8-0) als terechte winnaar van het veld stapte.

Het was nat. Heel nat maar de wedstrijd tegen de JO13-2 van Berkel ging deze ochtend gewoon door. Om 10.oo uur stipt werd gestart met de eerste helft. Al gelijk werd duidelijk wat het plan was van Berkel want er werd direct vanaf de aftrap hoog druk gezet door de Berkelse formatie. Het lukte DSVP maar mondjesmaat om hier onder vandaan de voetballen, maar tot echt kansen kwam het niet. De thuisploeg daarentegen kreeg wel kansen en met nog 5 minuten te gaan in de eerste helft viel dan toch het eerste doelpunt. Jayden kreeg een schot uit de tweede lijn niet onder controle en de oplettende spits was er als de kippen bij om de bal diagonaal in de verre hoek te schuiven. Vlak voor rustsignaal werd ook nog een tweede goal gemaakt zodat er met 2-0 gerust ging worden.

De meegereisde supporters zagen dat het spel na rust er niet beter op werd. Binnen de kortste keren werd de 3-0 gescoord. Niet veel later moest spits Kian het spel verlaten met een knieblessure. Quendo nam zijn positie in de voorste linie over maar ook hij kon geen potten breken tegen de stugge Berkelse formatie. De kansen en de daaruit volgende doelpunten vielen aan de andere kant helaas nog wel. Jayden redde met een aantal fraaie snoekduiken nog wel maar kon niet voorkomen dat hij in korte tijd drie keer de bal uit het net moest vissen.

Met nog een kwartier op de klokken en 5-0 op de borden moest ook captain Liam geblesseerd van het veld met een enkelblessure. Zijn plek in het hart van de verdediging werd overgenomen door Ben. In het restant van de wedstrijd was het voornamelijk tegenhouden maar DSVP kon niet voorkomen dat Berkel toch nog drie doelpunten aan het totaal kon toevoegen. Geheel terecht o.b.v. de verhouding op het veld stapte Berkel als winnaar van het veld met een 8-0 uitslag.

Berkel was helaas een maatje te groot vandaag maar laten we hopen dat er zaterdag a.s. weer een goede wedstrijd gespeeld gaat worden