Sportlaan 4
2641AZ
PIJNACKER
tel. 015-3694518

DSVP heeft ook de vierde wedstrijd van blok twee in de hoofdklasse verloren. In een redelijk gelijk opgaande wedstrijd hadden de jongens van de voetbalvereniging Laakkwartier uit de gelijknamige Haagse wijk hun vizier scherper staan. Met 1-6 stapten zij als winnaar van het veld. Kanttekening bij deze wedstrijd was dat niet alle selectiespelers aanwezig konden zijn omdat zij helaas nog in quarantaine zaten. Gelukkig konden Dakotha, Dion en Ryan het team aanvullen zodat er toch afgetrapt kon worden.

Op een koud sportpark De Groen Wijdte begonnen beide teams om 9.45 uur aan de wedstrijd. Wat direct opviel was dat in het team van Laakkwartier een aantal boomlange spelers aanwezig waren, in elke linie eentje. Vooral de spits werd veelal gezocht van achteruit maar gevaarlijk werd hij nog niet. Het was of Saimen met een goede ingreep of de verdediging van DSVP, die vandaag bestond uit Zoey, Elano en Liam, die Laakkwartier van scoren af wisten te houden. Na 10 minuten spelen was het toch raak. Saimen wilde Liam aanspelen maar de iets te zachte bal werd uitstekend onderschept. Met een harde, droge knal werd Saimen kansloos gelaten en dit betekende de 0-1.

DSVP bleef bij de les en zorgen ook voor gevaarlijke momenten voor de goal van de Haagse formatie. Een inzet van Kian kon makkelijk worden gepakt en Joany kon juist niet tot een schot komen omdat ze te veel aan de buitenkant terecht was gekomen door goed verdedigen van Laakkwartier. In minuut zeventien was het uiteindelijk wel raak. Een pass van Zoey op Kian kon door laatstgenoemde verlengd worden op de mee opgelopen Quendo. Hij liet de verdedigers achter zich en schoot beheerst raak voor een 1-1 tussenstand. Beide teams werden niet meer gevaarlijk in het restant van de twee helft en de 1-1 was dus ook de ruststand. De eerste helft werd nog wel ontsierd door een lelijke blessure. In een duel kwam een speler van Laakkwartier verkeerd terecht op zijn arm en gilde het uit van de pijn. Er werd gevreesd voor een armbreuk maar na controle bij de EHBO werd geen breuk geconstateerd maar dacht men dat mogelijk iets uit de kom is geweest maar al weer op de juiste plek stond.

In de tweede helft begon DSVP heel fel en het was duidelijk op zoek naar de voorsprong. Soms was het spel net iets te fel en mede door te hoog geheven benen waren er nog twee lichte hoofdblessures bij Laakkwartier en kon de scheidsrechter niets anders doen dan de wedstrijd even stil leggen. Gelukkig kon iedereen verder maar gescoord werd er nog niet in deze rumoerige openingsfase. Na 5 minuten in de tweede werd het verzet van DSVP toch al gebroken. Een schot uit de tweede lijn werd goed binnen geschoten en was onhoudbaar voor doelman van DSVP. Weer 5 minuten later Saimen werd gepasseerd door een mooi boogbal van de rechterkant geschoten en geplaatst in de verre linker hoek. 1-3 DSVP probeerde, vooral met de lange bal, nog gevaarlijk te worden. Veelal werden deze ballen vakkundig weg gekopt door de verdedigers maar een enkele keer werd DSVP gevaarlijk. Zowel Kian als Quendo zagen hun inzetten voorlangs gaan. Laakkwartier maakte gretig gebruik van de ruimte die ontstond door de aanvalsdrang van de blauwwitten en konden Saimen nog een keer passeren en de 1-4 laten noteren.

In de laatste fase van de wedstrijd gebeurde er nog van alles. Een doelpunt van Laakkwartier uit een corner werd nog afgekeurd omdat Saimen in de lucht werd gehinderd. Hij raakte hierbij geblesseerd aan zijn hoofd. Na een korte controle, wat gebruikelijk is bij hoofdblessures, kon hij gelukkig verder. Bij de volgende corner kwam de boomlange verdediger van Laakkwartier, die mee naar voren was gegaan, weer ongelukkig tegen het hoofd van Saimen. Ook nu wist de doelman van geen opgeven en de laatste minuten van wedstrijd maakte hij dan ook vol. Toch leek DSVP aangeslagen van de blessures van Saimen van in de blessuretijd scoorde de ploeg uit Den Haag nog twee keer. Een van de goals had in de ogen van DSVP afgekeurd moeten worden omdat de bal uit de handen van Saimen werd getikt terwijl hij deze klem had. Iets wat de scheidsrechter vanuit haar positie niet goed heeft kunnen zien. De tweede goal was direct ook de mooiste van de ochtend. De bal wordt vanuit de tweede lijn snoeihard in de linker kruising geschoten voor een 1-6 eindstand.

DSVP heeft vandaag uitstekend gevoetbald en met wat meer scherpte had het niet zo'n grote uitslag hoeven zijn. Zaterdag a.s. in de wedstrijd tegen Forum Sport deze lijn proberen voort te zetten en een mooi resultaat neer te zetten. Als alles nog doorgaat tenminste.