Sportlaan 4
2641AZ
PIJNACKER
tel. 015-3694518

DSVP heeft ook zijn tweede wedstrijd niet winnend af weten te sluiten. Op voorhand zou het al een moeilijke partij gaan worden omdat maar liefst vier spelers uit de selectie om verschillende redenen niet mee konden doen. De vrijgekomen plekken konden gelukkig wel ingevuld worden door spelers uit andere teams, waarvoor natuurlijk heel veel dank. Maar als dan als klap op de vuurpijl ook nog de keeper, na een schop tegen zijn hoofd, geblesseerd het veld moet verlaten dan heb je alle ingrediënten voor een lastige ochtend. Dit was na 60 minuten ook goed terug te zien in de eindstand, 0-7.

Na het ietwat matige optreden van vorige week tegen DUNO hoopte DSVP vandaag tegen Den Hoorn weer een leuke wedstrijd op de mat te kunnen leggen. Omdat er vier spelers niet mee konden doen en de opstelling qua bezetting en posities dus helemaal door elkaar gegooid moest worden, was het vooraf niet duidelijk wat voor invloed dit zou hebben op de het spel. De eerste minuten van de wedstrijd lietengelijk zien dat het even aftasten was en dat beide teams nog niet gefocust waren. De partij speelde zich voornamelijk af op het middenveld en beide teams werden niet of nauwelijks gevaarlijk. Wel werd snel duidelijk dat Den Hoorn het fysieke spel niet schroomde en dit zag je ook terug in de soms pittige overtredingen en duw- en trekwerk bij o.a. de corners. De scheidsrechter trad hier goed tegen op. Hij trad ook op toen Saimen bij een prachtige redding tijden het uitlopen ook de inkomende spits torpedeerde. De leidsman kon in zijn ogen niets anders doen dan de bal op de stip leggen. De penalty werd door Saimen gehouden maar door te vroeg in lopen van een speler van Den Hoorn moest de strafschop worden overgenomen. Maar ook de tweede penalty was een prooi voor Saimen die DSVP behoedde voor een achterstand.

Niet veel later was het wel raak. Liam, die door de verschuivingen op de voor hem onbekende rechtsbackpositie was terecht gekomen, verloor zijn directe tegenstander even uit het oog en deze maakte hier gretig gebruik van. Hij stormde naar voren, kreeg de bal op een presenteerblaadje en schoof de bal in het goal. Niet veel later was het alweer raak voor DSVP. Remy en Yannick kregen de bal niet uitverdedigd en de spits van Den Hoorn was er als de kippen bij om Den Hoorn op een 0-2 voorsprong te zetten. De 0-3 werd ook nog voor rust tegen te touwen geschoten. DSVP kon daar op dat moment nog niks aanvallends tegenover zetten. Gelegenheidsspits David kon niet in stelling worden gebracht hoe hard dat ook werd geprobeerd en ook de middenvelders Kian, Jelle en Fabian waren tot dan toe redelijk onzichtbaar. Er werd door iedereen in alle linies héél hard gewerkt maar tot grote kansen kwam het dus helaas niet in de eerste twee kwarten.

In het begin van de tweede helft sloeg voor DSVP het noodlot toe. In een scrimmage voor de goal, waarbij Saimen zoals zo vaak een klasse redding verichtte, werd niet alleen tegen de bal maar ook tegen het hoofd van Saimen geschopt. Saimen kon na een rustperiode van een minuut of tien toch niet verder en verdween duizelig naar de kleedkamer. Even leek het er op dat de wedstrijd helemaal niet kon worden afgemaakt omdat er geen reservekeeper was bij DSVP. Geleende speler Yannick besloot dat hij de rol van keeper wel op zich wilde nemen en zo kon er toch worden door gevoetbald. Hulde!

Yannick werd direct onder vuur genomen maar hield met een paar goede reddingen zijn ploeg op de been. DSVP, wat ontdaan door de blessure van Saimen, ging beter voetballen en toonde een goede houding en dito inzet. Dit resulteerde zo waar in de eerste grote kans van de thuisploeg. Liam speelde een diepe bal naar Jelle en met een bekeken passje gaf hij Kian de kans om van ver uit te halen. De bal ging naar de linker bovenhoek maar net niet ver genoeg zodat de keeper kon redden. Aan de andere kant moest Yannick toch zijn meerdere erkennen in wat schoten van Den Hoorn. Hij wist de bal in alle gevallen nog wel aan te raken maar kon niet voorkomen dat deze toch achter hem over de doellijn rolden. Den Hoorn kwam zo op een 0-6 voorsprong. DSVP werd nog gevaarlijk toen Jelle met een boogballetje door Kian werd weggestuurd. Zijn inzet zeilde rakelings over de dwarsligger. In de dying seconds van de wedstrijd kon Den Hoorn nog een keer scoren en de 0-7 aantekenen wat ook de eindstand betekende.

Wederom blijkt dat de poule waarin DSVP deze tweede fase is ingedeeld een hele zware is met tegenstanders van naam. De getoonde inzet en het doorzettingsvermogen waren gelukkig weer terug van weggeweest. Iedereen deed zijn uiterste best maar het was helaas vandaag niet genoeg voor een overwinning maar zaterdag tegen Excelsior Maasluis in de eigen samenstelling is er een nieuwe poging.