DSVP JO12-2 verliest uitzwaaiwedstrijd met duidelijke cijfers van Berkel.

Het Hoge Land 25
2652EA
BERKEL EN RODENRIJS
tel. 010-5114795

Twee weken was deze redacteur afwezig en werden de honneurs uitstekend waargenomen door Raymond. Nogmaals bedankt. Er werd 2x (ruim) verloren en zo waren de voortekenen voor deze wedstrijd niet heel goed. Berkel had 1 wedstrijd gewonnen en 1x verloren. Er was dus nog een sprankje hoop.

Wat in de voorbereiding zeker niet meezat, was de afmelding van onze keeper Stijn. Centrale verdediger Ben speelde bij de JO12-1 mee. Zodoende stonden we met 1 wissel en Fynn in de goal aan de aftrap.

Het was erg vroeg voor de ouders maar gelukkig was het wel droog en smaakte de koffie extra lekker. Ander voordeel was dat het geen enkel probleem was om de auto dichtbij op het parkeerterrein te parkeren.

Na een korte warming-up begon de wedstrijd op het kunstgras van veld 3a. Met de nieuwe coronamaatregelen in het achterhoofd waren de ouders van onze jongens in grote getalen aanwezig. Deze wedstrijd werd dan ook gekscherend door een ouder de ‘uitzwaaiwedstrijd’ genoemd.

Het begin was, zoals wel vaker, aftastend van beide kanten. DSVP probeerde hoog druk te zetten maar de toen al opvallend spelende krullenbol achterin bij Berkel speelde hier handig onderuit. Deze krullenbol was groter en leek qua leeftijd ook een jaar ouder. Berkel werd sterker zonder echt gevaarlijk voor onze goal te geraken. De ballen die Fynn te verwerken kreeg, deed hij prima pareren.

Hier konden onze jongens weinig tegenover stellen. De jongens hadden grote moeite om de bal van de verdediging naar de aanvallers te krijgen. Als dit al gebeurde via een lange bal van Fynn, konden de spitsen Dean en Elias de bal niet vasthouden en wachten op aansluiting van het middenveld.

Hieruit bleek dat het een moeilijke wedstrijd zou gaan worden. Echter was de stand na het 1e kwart nog gewoon dezelfde als die waar wij mee begonnen, 0-0. Goed gedaan en bij menig toeschouwer groeide de hoop op een resultaat. Iemand was zelfs overtuigd dat een grote nederlaag vandaag niet aan de orde was. Ja, ja.

In het 2e kwart paste de trainer van Berkel een slimme wissel toe. De krullenbol verwisselde de verdediging voor het middenveld. Hierdoor werd Berkel nog sterker. Onze jongens kwamen het middenveld amper meer over. De druk op de verdediging en dus ook op Fynn nam toe en toe.

Het was helaas wachten op de 1e treffer van Berkel. Deze kwam er dan ook. Fynn stond echt zijn mannetje en Siem was vandaag ook goed in vorm. Hij onderschepte veel ballen van de aanvallers en probeerde langs de lijn op te bouwen via de middenvelders. De druk werd te groot en binnen korte tijd keek DSVP tegen een 0-3 achterstand aan.

In plaats van dat de koppies gingen hangen was het tegenovergestelde waar. De jongens leken wakker en gingen er vol in. Berkel kreeg de bal gedurende een paar minuten amper weg van eigen helft. Onze jongens veroverden snel de bal, combineerden beter en kwamen tot wat schoten op doel. Het uitpubliek veerde op en liet nadrukkelijk van zich horen. Na een goede actie over de linkerkant werd de bal hard voorgegeven. De keeper dacht hem te hebben maar liet de bal van zijn handschoenen glippen. De bal belandde voor de voeten van een van onze spelers. Er hoeft geen quizvraag voor opgetuigd te worden om te bedenken wie er op de goede plek stond om de bal in het lege doel te schieten. Juist, Elias met de 3-1. Wat heeft hij een talent om altijd op de juiste plek te staan, heel knap. Ook hierna werd er vol gas gegeven en bijna viel de 3-2 binnen. Dit was achteraf veruit de beste fase van de wedstrijd van DSVP. Zoals wel vaker, valt de goal dan wel aan de andere kant. Berkel scoorde voor de rust de 4-1. Aan de limonade.

Tobias loste in het doel Fynn af. De trainers hoopten hierdoor meer voetballend vermogen en balans in het team te krijgen. Een prima gedachte die vooral werkt als DSVP daadwerkelijk vaker de bal heeft en voetballend de bal rond laat gaan. Het 3e kwart gaf echter wederom een vrij eenzijdig beeld. Berkel viel aan en onze jongens beperkte zich vooral tot tegenhouden. Er was geen zwakke schakel binnen het team van Berkel met als uitschieter de uitblinkende krullenbol. Hij beschikte over een hard schot die ook nog eens goed gericht was. Bijna elk schot op doel knalde erin en zo stond het snel 7-1 bij het einde van het 3e kwart. Fynn wisselde weer van handschoenen met Tobias die geblesseerd uitviel.

Ook het 4e kwart was van hetzelfde als de vorige 2 kwarten met het verschil dat de moraal van DSVP ver te zoeken was. De koppies hingen en men was amper bereid een stapje harder te doen om erger te voorkomen. Het enige wat dan eigenlijk helpt is elk kwart weer opnieuw te benaderen en net te doen of het 0-0 staat. De krullenbol knalde er lustig op los maar ook de anderen waren sterk bezig. Voor het eindsignaal scoorde Berkel nog 3x waardoor het scorebord 10-1 als eindstand aangaf.

Een teleurstellend resultaat maar gezien de krachtsverhoudingen op het veld een niet meer dan terechte einduitslag. Berkel was duidelijk sterker zoals alle 3 de tegenstanders tot nu toe in de 2e klasse.

Uitblinkers vandaag aan onze zijde waren Fynn, Siem en Remy. Deze laatste speelde verdienstelijk maar had het 4e kwart last van wat oude klachten. Meteen op het veld waren er zakjes chips om de verjaardag van Remy te vieren. Gefeliciteerd Remy. Het moraal was zeker niet gebroken want er werd gezongen en de sfeer was opperbest. Het leek wel of er dik gewonnen was.

Belangrijk dat de teamspirit ondanks de uitslagen goed blijft!

De 3 teams uit de Gemeente Pijnacker-Nootdorp staan onderaan in de 2e klasse met onze jongens op de laatste plaats. Nee, nog een paar wedstrijden buffelen en dan snel terug naar de 3e klasse.

Komende week spelen we thuis maar volgens de richtlijnen van de overheid mag daar geen thuispubliek bij aanwezig zijn. Succes DSVP JO12-2.

Verslag: Michel

Foto’s: Sandra & Theo