Mgr. Nolenslaan 9
2555XX
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3685363

In de eerste wedstrijd van het nieuwe blok in de hoofdklasse speelde DSVP vandaag tegen DUNO. De tegenstander, die een stuk verzorgder voetbal speelde dan de Pijnackerse formatie, liet DSVP geen moment in het spel komen door goed druk te zetten. Daarbij creëerde DUNO genoeg goede kansen en dit resulteerde in zeven treffers. Slechts een keer wist DSVP doel te treffen en zo bleven de punten in Den Haag en stond er een 7-1 uitslag op het wedstrijdformulier.

Na de eerste periode veelal tegen teams uit de Rotterdamse regio gespeeld te hebben is DSVP voor het tweede blok ingedeeld in de regio Den Haag en niet tegen de minste tegenstanders. De teams waren stuk voor stuk in de top geëindigd van hun eerste poule dus de ploeg van Debby en Raymond kon de borst nat maken en rekenen op de nodige tegenstand.

DUNO was de eerste tegenstander vandaag en al snel bleek dat zij met een goed strijdplan de wedstrijd in waren gegaan. DSVP kreeg door goed druk zetten van DUNO geen moment de tijd op rustig op te bouwen. Veelal werd de bal op de helft van DSVP al onderschept en werd keeper Saimen onder vuur genomen. Bij de eerste corner van DUNO was het in de tweede minuut al gelijk raak. De goed genomen corner ging over Saimen heen en kon door goed vrij lopende aanvaller van DUNO worden ingekopt. In de volgende aanval van de groenzwarten was het ook al weer raak. Aan de linkerkant van het veld kon DUNO goed opkomen en een scherpe voorzet afleveren die behendig tegen de touwen werd gewerkt en de 2-0 betekende. Als het in dit tempo doorgaat zou het een vervelende ochtend voor DSVP worden.

Onverwacht en tegen de verhouding in scoort DSVP plots de aansluitingstreffer. Door miscommunicatie achterin bij DUNO komt de bal bij Quendo terecht en hij weet te scoren. DSVP kan niet heel lang genieten van het doelpunt want DUNO stelt bijna direct orde op zaken. Een strakke voorzet en een dito inzet laten Saimen kansloos en dit betekent een 3-1 voorsprong voor de Haagse ploeg en het einde van het eerste kwart. Tijd voor de trainers om te overleggen en de nodige aanpassingen te doen om DSVP zo proberen te laten voetballen.

Helaas verandert er niet veel aan het spelbeeld en DUNO is vandaag gewoon de veel betere ploeg. In de eerste minuut van de tweede periode is het direct alweer raak. Saimen gooit uit naar Liam maar hij ziet te laat dat de bal zijn kant op komt. De aanvaller van DUNO kon makkelijk onderscheppen en afdrukken, 4-1. Voor de rust kan DSVP zelf niet of nauwelijks nog gevaarlijk worden. Een schot dat nog tot corner kon worden verwerkt en een halve kans uit die corner waren de enige noemenswaardige pogingen. Er ging derhalve gerust worden met 4-1 en de conclusie kon getrokken worden dat DUNO feller was in de duels en dat ze door het blijven druk zetten DSVP het voetballen praktisch onmogelijk maakten.

Na de rust bleef DUNO aandringen maar zo makkelijk als in de eerste helft ging het gelukkig door DSVP niet. Mede ook omdat Saimen zijn team met goede reddingen op de been had weten te houden. Ook qua verdedigen ging het iets beter en met name Elano speelde verdedigend een goede wedstrijd. Toch was het de Haagse formatie die de score wist uit te breiden en kort achter elkaar de 5-1 en de 6-1 liet noteren.

In het laatste kwart voert DUNO de druk nog maar eens op. Echter staat het vizier niet op scherp en de schoten op doel missen de juiste richting. Toch komt een speler van DUNO nog alleen voor de goal en hij schuift de bal langs de uitgekomen Saimen, 7-1. En dit was ook de eindstand.

Een behoorlijke domper zo in de eerste wedstrijd maar hopelijk een incident. In ieder geval genoeg werk aan de winkel want DSVP moet uit een ander vaatje gaan tappen anders worden het stuk voor stuk hele lastige wedstrijden. Het team kan heel goed voetballen maar vandaag kwam dat er jammer genoeg niet uit. Aankomende zaterdag een nieuwe kans en als iedereen scherp en geconcentreerd speelt dan wordt vast en zeker en weer een goed resultaat neergezet.