Veilingweg 26
2678LN
DE LIER
tel. 0174-513677

De eerste tien minuten was het aftasten van beide ploegen. DSVP, had in het achterhoofd de 1-2 nederlaag in de thuiswedstrijd, gaf LYRA geen ruimte na de middellijn. Als Lyra doorkwam over de middenlijn en DSVP de bal veroverde werd hij zo maar weg geramd.

IMG_1749.JPG

Dit bleef het beeld van de gehele wedstrijd. DSVP vergat daardoor te voetballen. Ook Lyra wist geen oplossingen te vinden dus werd het een wedstrijd met “hotseknots ” voetbal.  Pas in de zeventiende minuut konden we het eerste schot noteren. Joey Zonneveld schoot hoog over.

IMG_1755.JPG IMG_1757.JPG

Wel noemenswaardig waren de net niet kansen zo schoot Roy van der Sar plotseling op het doel maar keeper Tom Bѐnard stopte de bal. Ook een voorzet van Yassien Abdelaal ging zonder aangeraakt te zijn voorlangs. Het enige nadeel voor DSVP was dat Bas van der Meide geblesseerd vervangen werd door Bryce van der Harst.

IMG_1760.JPG

Rust 0-0.

De tweede helft waren de hoogtepunten tot 10 minuten voor het einde op ѐѐn hand te tellen.
De kans van Yasien werd door keeper Kenny Lipman gered. Een schot van Larry Paauwe ging over. Wel was er één man die wel beslissingen name en dat was scheidsrechter Marcel Smit. Vele duels waarbij Lyra tot het uiterste ging en Smit niet floot werden verloren door DSVP. De grootste plaag voor DSVP was Roy van der Sar, die zelfs natrapte (Smit gaf slechts geel) maar Gerben van Rossum en later Rick Groen hadden hem goed in bedwang.

IMG_1761.JPG

IMG_1765.JPG

Tot de 82e minuut. Een dieptepass op deze van der Sar waarbij hij Rick onderuit liep (weer geen fluit signaal) zijn voorzet werd door Thom Kuyvenhoven ingeschoten en via keeper Tom Bѐnard en de paal tot doelpunt verwerkt. 1-0.

IMG_1767.JPG IMG_1773.JPG

Omdat DSVP hierna meer de aanval zocht voor de gelijkmaker, kwam wederom door een uitval, de 2-0 tot stand. Wederom scoorde Thom Kuyvenhove.

IMG_1774.JPG

Kort daarop floot Smit voor het einde.

DSVP speelde in de volgende opstelling: Tom Bѐnard, Matthijs van Horssen, Rick Groen, Rutger Zeelenberg, Gerben van Rossum,, Yasien Abdelaal (Bauke Beerda) , Franco van Rheenen, Bas van der Meide (Bryce van der Harst), Dylan de Haan (Edo van Rheenen),  Joey Zonneveld (Luuk Marskamp) en Rowdi Nobbe.

DSVP speelt a.s. dinsdag om 20.15 uur de inhaalwedstrijd tegen DWO dat Quick Steps naar huis stuurde met een 9-3 nederlaag. DWO heeft de laatste vier wedstrijden 26!! doelpunten gemaakt, dus DSVP is gewaarschuwd.

Verslag: Henk Brink
Foto's: John zeelenberg en Richard de Niet