2628CD
DELFT
tel. 015-2782442

Ariston’80 meest gelukkige en gaat met overwinning aan de haal.
Met Bauke Beerda als linksback voor de ‘s nachts vader geworden (van dochter Rumi Lemae) Rick Groen, begon DSVP de wedstrijd. Ariston’80 begon furieus en vooral laatste man Bouwe van der Poel strooide met goede passes.

De achterhoede van DSVP had het wel moeilijk maar bleef op de been. Ook de binnen draaiende corners werden door Dave Hes uit de hoek gestompt. Ook was er nog een mogelijkheid voor de lastige spits Jorge Bonenkamp die door balverlies op het middenveld vrij werd gespeeld doch in het zijnet schoot.

DSVP werd de meeste tijd gevaarlijk door de lange bal te hanteren op de twee voorwaartsen. Zo was er een moment van opwinding toen Joey Zonneveld op rechts de bal knap binnen hield en bij de eerste paal binnenschoot, maar nu stond keeper Sjoerd Loenen in de weg.

Na een schermutseling voor het doel van Ariston’80  werd de bal net voor de voeten van Dylan de Haan weggehaald. En dan de veertigste minuut… Rowdi Nobbe kwam goed door op rechts en zijn voorzet kwam bij Yasien Abdelaal terecht. Deze draaide zich knap vrij en schoot de bal in de uiterste hoek 0-1 Dit was ook de stand bij rust.

In de rust werd Matthijs van Horssen vervangen door Edo van Rheenen. Hij stond ook op het punt om vader te worden en werd naar huis geroepen. (’s avonds werd dochter Floor Lisa geboren.).

In de tweede helft werd Ariston’80 sterker en dit leidde tot paniekerige situaties in de achterhoede van DSVP. Een doelpunt kon niet uitblijven en in de vijfenvijftigste minuut was het raak. Een corner van Joeri Frederik kwam bij de geheel vrijstaande Maarten van Nistelrooij, die door een woud van benen raak schoot.1-1

Een paar minuten later was Joey Zonneveld bijna bij de 1-2 maakte. Uit een voorzet van Remco Pruijsers schoot hij de bal net over. Daarna was het Ariston’80 die het spel dicteerde en dit leidde uiteindelijk in de 2-1. Een voorzet vanaf rechts van Joeri Frederik werd door invaller Jakob Joos onberispelijk ingeschoten.

DSVP gooide alles op de aanval en Ariston’80  gokte op counter. Dit werd fataal voor DSVP, want uit een afgeslagen aanval van DSVP kon laatste man Rutger Zeelenberg de snel opstomende Jakop Joos niet houden en kon hem niet anders stoppen dan hem vast te houden. Scheidsrechter Yvo Yanover (die een uitstekende wedstrijd floot) kon niets anders doen dan de rode kaart te tonen en een vrije trap te geven.

Tot overmaat van ramp ging deze vrije trap vanaf dertig meter loeihard langs keeper Dave Hes. 3-1. Na de aftrap floot de scheids gelijk af.

We willen, namens iedereen van DSVP, de ouders Rick en Femke en Matthijs en Melissa feliciteren met de geboorte van hun dochters.

DSVP speelde in de volgende opstelling: Dave Hes, Remco Pruijsers, Matthijs van Horssen (Edo van Rheenen), Rutger Zeelenberg, Bauke Beerda, Yasien Abdelaal, Bas van der Meiden, Franco van Rheenen, Joey Zonneveld (Luuk Marskamp), Dylan de Haan en Rowdi Nobbe.

Aanstaande zaterdag komt Duindorp SV op bezoek. DSVP heeft daar nog een appeltje mee te schillen want de uitwedstrijd werd met 5-2 verloren. Wel is de aanvangstijd veranderd in 13.00 uur.

Verslag: Henk Brink
Foto’s: John Zeelenberg