Sportlaan 4
2641AZ
PIJNACKER
tel. 015-3694518

Loosduinen begon goed aan de wedstrijd en was in de eerste vijf minuten al twee keer gevaarlijk geweest, Kris Flinterman was twee keer voor keeper Dave Hes verschenen. De éérste keer schoot hij nog over maar de tweede keer moest Hes redden door de bal net te raken om de bal over te tikken.

Dit offensief ebde na een kwartier weg en deed DSVP ook van zich spreken. Een combinatie tussen Rowdi Nobbe en Tim de Bruijn kwam in handen van keeper Dylan Voeten. Daarna kreeg DSVP veel vrije trappen door lichte overtredingen van Loosduinen waardoor het tempo uit de wedstrijd ging.

Beide partijen hanteerden de lange bal, omdat beide voorhoedes niet al te veel druk gaven, combineerden de achterhoedes tot de middellijn er lustig op los. De spelers op het middenveld waanden zich op Schiphol. Ze kregen een stijve nek van het kijken naar de balen die over hen heen gingen.

Dan de dertigste minuut; een lange bal van Rutger Zeelenberg werd niet goed ingeschat door Roy Smit en gaf Dylan de Haan de gelegenheid om de 1-0 in de uiterste hoek te schieten. En met deze stand werd ook de rust bereikt.

De tweede helft zag een zelfde spelbeeld. In de zesenvijftigste minuut kwam de bal bij Rowdi Nobbe en deze dribbelde naar binnen en haalde eens flink uit, zijn schot ging rakelings over. In de zestigste minuut was Tico Eckhart, van Loosduinen, die zijn afstandsschot net naast zag gaan.

DSVP ging ook wisselen, het was Luuk Marskamp, die Tim de Bruijn verving, die zich op dezelfde wijze als Rowdi Nobbe naar binnen dribbelde maar zijn schot verdween wél onder keeper Voeten door, en zo de 2-0 maakte. Met nog tien minuten spelen was het wederom Dave Hes (Matthijs van Horssen had er al één evenals Dave Hes) die een gele kaart en dus rood kreeg wegens commentaar.

Tom Bénard was zijn vervanger en Rowdi Nobbe moest het veld verlaten. SV Loosduinen zocht nog meer de aanval via de lange bal maar de verdediging van DSVP hield stand tot scheidsrechter Danny van Aalst affloot.

Door deze overwinning neemt DSVP af stand van de onderste regionen. Volgende week speelt DSVP tegen SSA FC Skills waar DSVP thuis 0-0 gelijk speelde. Skills verspeelde de laatste twee wedstrijden de koppositie door van Schipluiden en Monster te verliezen. Misschien geeft deze overwinning voor DSVP het vertrouwen om een goed resultaat te bewerkstelligen. We zullen zien.

DSVP speelde in de volgende opstelling: Dave Hes (Tom Bѐnard), Remco Pruijsers, Matthijs van Horssen, Rutger Zeelenberg, Rick Groen, Franco van Rheenen, Gerben van Rossum, Bauke Beerda (Yasien Abdelaal), Dylan de Haan en Tim de Bruijn (Luuk Marskamp).

In het minutenspel waren Mitchel Rijfkogel en Ruud van Rossum de gelukkige, in de 32e en 79e werd er door DSVP gescoord.

Verslag: Henk Brink
Foto’s: Lenie Kaptein