Nijkerklaan 7 9
2573BA
'S-GRAVENHAGE
tel. 070 3635050

DSVP hield het hoofd koel. De wedstrijd tegen Quick Steps gaf een weerzien met trainer Eki Korte die ook DSVP heeft getraind. Omdat het hoofdveld (gras) werd afgekeurd, werd er op het kunstgras gevoetbald.

Het was koud en kil op het sportpark van Quick Steps en het duurde dan ook 10 minuten voordat DSVP een beetje warmgedraaid was. Na de 10 minuten was daar de éérste kans voor Joey Zonneveld, die vrij voor keeper Jesse Bleeck, de verre hoek opzocht maar deze sloeg, met zijn vuist, de bal tot een corner. Quick Steps liet zich ook even gelden, een verre inworp zorgde voor wat paniek bij de achterhoede van DSVP, maar de bal kwam in handen van keeper Tom Bėnard.

Dat keeper Jesse Bleeck moeite had met terugspeelballen, zagen we tot twee keer toe.  Door de druk van spits Dylan de Haan raakte hij in paniek. Ook had hij geluk met een schot van Joey Zonneveld die via hem en de paal corner ging. Tien minuten voor rust kwam DSVP op 0-1. Uit een pass van Rowdi Nobbe kwam de bal via verdediger Jordi Versteeg bij Joey Zonneveld die met een droge knal keeper Bleeck passeerde.
Rust 0-1

Na rust een zelfde beeld van DSVP, DSVP kreeg de kansen maar naar mate de wedstrijd vorderde begon Quick Steps meer druk te zetten. Ook speelde men soms op het randje, waar scheidsrechter Wim van Horssen, niet echt tegen optrad. Gelukkig ging DSVP hier niet te veel op in en bleef het kalm. Halverwege de tweede helft nam DSVP het heft weer in handen.

Dit leverde dan ook het tweede doelpunt op. Een uittrap van Tom Bènard kwam bij Dylan de Haan terecht en deze liep op keeper Jesse Bleeck af die hem in het strafschopgebied onderuithaalde.
Van Horssen kon niets anders doen dan naar de stip te wijzen. Dylan de Haan nam de strafschop zelf en plaatste de bal beheerst langs de keeper, 0-2.

DSVP wisselde een paar keer en zo kwam “good old” Rob Meijer binnen de lijnen. Een andere invaller Tim de Bruijn stelde via een counter Dylan de Haan in staat om de derde te maken. Helaas faalde Dylan.

Zo werd deze wedstrijd gewonnen door DSVP dat zijn hoofd koel hield en een zakelijke overwinning tot stand bracht. Volgende week, als de omstandigheden het toestaan, speelt DSVP thuis tegen Schipluiden dat net als DSVP in de middenmoot staat.

Verslag: Henk Brink
foto’s: John Zeelenberg