Sportlaan 4
2641AZ
PIJNACKER
tel. 015-3694518

DSVP heeft net niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen de koploper uit de hoofdklasse poule. Met niet eens het beste voetbal werd Excelsior nog wel op achterstand gezet maar uiteindelijk moest men toch de meerdere erkennen in de Rotterdamse BVO (Betaald Voetbal Organisatie). Met weliswaar een minimale overwinning van 2-3 stapte de Kralingers als terechte winnaars van de Pijnackerse grasmat.

Op een verrassend zonnige morgen in Pijnacker werd om klokslag 9.45 uur afgetrapt. De wedstrijd stond onder de bezielende leiding van Henk Jan en na zijn fluitsignaal konden beiden teams gaan uitmaken wie de sterkste was. Al snel was te zien waarom de jongere jongens van de O11 van de Rotterdamse formatie in de O12 hoofdklasse ingedeeld waren. Ze vonden elkaar heel makkelijk en voetballend zag het er gewoon erg goed uit. DSVP was zichtbaar onder de indruk. Verdedigend kregen ze de bal niet goed weg en dit resulteerde al snel in de eerste tegentreffer. Vanaf de linker buitenkant werd keurig voorgezet en de voorzet was onbereikbaar voor de keeper en de verdedigers. De meegesnelde Rotterdamse spits hoefde de bal alleen maar binnen te lopen en zette Excelsior op een terechte 1-0 voorsprong.

DSVP leek wakker geschud door dit toch wel makkelijk weggegeven doelpunt en ging eindelijk ten aanval. De aanvallen eindigde alleen steevast bij de laatste man van Excelsior die een dijk van wedstrijd speelde en praktisch niks weggaf. Gevaarlijkste moment van DSVP tot dan doe was een corner van Max die Liam prima inkopte maar zijn inzet ging aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Aan de andere kant kon Excelsior ook niet echt gevaarlijk worden en de schoten die toch gelost werden miste kracht en waren een simpele prooi voor de Pijnackerse doelman die weer een puike pot op de mat legde. Een snelle spelhervatting van laatstgenoemde kwam voor de voeten van Jelle terecht en hij had al gezien dat de keeper te ver voor zijn doel stond. Met een heerlijke trap schoot hij over de keeper heen in het lege doel en hij bracht beide partijen weer op gelijke hoogte. Niet heel veel later deed zich een bijna identieke situatie voor. Excelsior werd gevaarlijk maar Saimen wist wederom te redden. Uit z'n handen schoot hij de bal richting Joany en ook zij wist met een naar lob ruikend schot de keeper, die weer te ver voor zijn goal stond, te verschalken. Dit betekende een 2-1 voorsprong.

Nu was het zaak de voorsprong te verdedigen en misschien de voorsprong nog uit te breiden maar heel gevaarlijk kon DSVP niet meer worden. Excelsior daarentegen combineerde er lustig op los en DSVP had hier geen antwoord op. Excelsior leek voor rust nog op gelijke hoogte te gaan komen maar de gevaarlijkste kans ging via de paal naast. Dit betekende dat DSVP de voorsprong vast wist te houden tot aan de rust. De limonade stond klaar en de coaches konden hun spelers de nodige aanwijzingen geven.

Na de rust was het spelbeeld niet heel anders. Excelsior bleek technisch al de bovenliggende ploeg maar ook conditioneel zag je dat ze iets verder waren dan DSVP. Op sommige momenten werd DSVP echt van het kastje naar de muur gestuurd en met nog geen twee minuten op de klok in de tweede helft lag de gelijkmaker er al in. Excelsior was op dat moment de betere ploeg en de gelijke stand was dan ook meer dan verdiend. DSVP kon daar niks aanvallends tegenover zetten. Er werd niet goed omgesprongen met de kleine kansjes die er waren en men was meer bezig met tegenhouden. Dat ging even goed maar in minuut 39 kwam Excelsior toch weer op voorsprong. Een fraaie aanval over rechts werd door de linkerspits fraai om de uitkomende doelman gekruld. 2-3

De Kralingers roken bloed en wilde de wedstrijd definitief in het slot gooien. Ze kregen hier de kansen ook voor maar doelman Saimen bleek maar weer eens van onschatbare waarde door legio kansen professioneel om zeep te helpen met stuk voor stuk geweldige reddingen. Dit tot frustatie van iederen die de roodzwarten een warm hart toedroegen. Max, Kian, Quendo en Joany kregen nog wel kansjes maar keken niet goed genoeg naar de keeper die maar weer eens te ver voor zijn goall stond en zagen hun inzet makkelijk gepakt worden. Er werd in de laatste minuten door DSVP nog wel gejaagd op de gelijkmaker maar zover liet Excelsior het niet meer komen. De leidsman blies voor het einde en de winst was voor Excelsior.

Vandaag verliezen is echt geen schande maar stiekem zat er wel wat meer in. DSVP speelde jammer genoeg niet de beste westrijd van het seizoen en niemand haalde echt zijn normale niveau. Zonde dat dat juist vandaag gebeurde maar ondanks dat toch een prima wedstrijd neergezet met een dito uitslag. Super gedaan!