Honingerdijk 110
3062NX
ROTTERDAM
tel. 010-4120516

Met de winst van vorige week nog fris in het geheugen trad DSVP vol goede moed aan tegen Excelsior. De Pijnackernaren kwamen op Sportpark Woudenstein in Rotterdam nog goed op voorsprong maar werden hierna te weinig echt gevaarlijk. Excelsior liet zien een hele goede tegenstander te zijn en dit kwam helaas ook in de score naar voren. Na 60 minuten en wat extra tijd stapte de Rotterdammers met 11-2 als terechte winnaars van het veld.

DSVP kende een uitstekende start deze ochtend. En het eerste gevaar van de ochtend kwam van Liam die een uitstekende corner van Max richting goal kopte maar zijn inzet net langs de paal in de verre hoek zag verdwijnen. Niet veel later was het spits Kian die goed door het middenveld aangespeeld werd en de bal hoog over de uitkomende keeper schoot. Een fraaie goal en een op dat moment een terechte voorsprong. Het had misschien zelfs nog 0-2 kunnen worden worden maar de aanval, waarbij Quendo helemaal vrij voor de goal stond, eindigde in plaats van voor zijn voeten in de handen van de keeper.

De coach van de Rotterdamse formatie greep na deze aanvalsgolven van DSVP direct in en wisselde wat in zijn formatie en spoorde zijn mannen aan het over een ander boeg te gooien. Dit wierp gelijk zijn vruchten af want DSVP kon niet voorkomen dat het binnen vijf minuten op een 3-1 achterstand stond. Nog geen man overboord en DSVP probeerde veerkracht te tonen maar kon, mede door heel goed verdedigen van Rotterdamse formatie, niet echt gevaarlijk worden. Inzetten van Max, Kian en Jelle konden makkelijk uitverdedigd worden of door de keeper worden gepakt. Aan de andere kant kreeg doelman Saimen het wel drukker maar hij behoedde zijn team voor een grotere achterstand. Hij kon echter niet voorkomen dat Excelsior voor de rust nog een keer wist te scoren en beide teams met een tussenstand van 4-1 aan de limonade konden.

Na de rust kwam Excelsior nog beter in het spel en gingen de kopjes bij DSVP toch iets hangen. Coaches Debby en Raymond probeerde met wat omzettingen hier en daar het spel weer wat de kant van DSVP op de trekken. Aanvallend lukte dat enigszins maar resulteerde dat niet in doelpunten. Verdedigend kwam DSVP er tegen de sterke aanvallers van Excelsior bijna niet meer aan te pas en zij konden aan hun moyenne werken. In de slotminuten toen DSVP toch nog een paar keer echt gevaarlijk voor het Rotterdamse goal verscheen met kansen voor Joany en Jelle was het uiteindelijk David die nog scoorde. Met een fraaie passeeractie verschalkte hij de Rotterdamse doelman. In de slotseconde scoorde Excelsior nog een laatste keer en eindigde de wedstrijd met 11-2 terecht in het voordeel van de roodzwarten.

Dat er vandaag verloren wordt tegen een team als Excelsior is echt helemaal geen schande alleen is het wel zonde van de hoeveelheid tegentreffers want dat is met een DSVP in goede doen echt niet nodig. We hebben een wijze les geleerd en nemen dit mee naar de volgende wedstrijd tegen VOC aankomende zaterdag. Schouders eronder en dan komt het helemaal goed!