RKDEO JO12-5 maakt het DSVP JO12-2 knap lastig maar trekt toch aan het kortste eind.

Lees eerst de voorbeschouwing!

De weergoden waren de ouders in ieder geval goed gezind want na flinke buien op vrijdag en de voorspelde regen op zaterdagmiddag, was het droog bij een blauwe lucht. Zelfs het zonnetje liet zich van tijd tot tijd flauw zien.

Scheidsrechter vandaag was de heer Hofman. Plaatselijk ook wel bekend als Peter en de vader van Maarten. Ook bij hem was een gezonde wedstrijdspanning merkbaar.

Dean begon het 1e kwart als wissel en met de gastspeler Duuk in het centrum van de verdediging werd er afgetrapt. De beginfase was wat aftastend van beide kanten. DSVP had iets meer balbezit en kwam dichter bij de goal van RKDEO. Dit resulteerde in een schotje van Mels en een fraaie lob van Tim. De grootste kans kreeg echter Elias. De keeper verwerkte een voorzet niet helemaal goed en wie stond er op de juiste plek waar de bal neerviel? Juist Elias. Waar hij normaal koelbloedig raakschiet, miste hij deze keer voor een leeg doel. Zo bleef het 0-0. Zoals voetbalwetten dan gelden, viel de 1e treffer aan de andere kant. De bal werd door de verdediging niet goed weggewerkt waardoor de aanvaller van RKDEO vrij kon inschieten 0-1. Het was meteen duidelijk dat DSVP het deze ochtend niet cadeau ging krijgen en vol aan de bak moest. Goed dat de technische staf de afgelopen weken in oefenwedstrijden meerdere spelers heeft laten wennen aan een ruime nederlaag.

Dit werkte goed want de jongens lieten de koppen niet hangen en zetten een tandje bij. Dit leidde tot meerdere mogelijkheden en kansen waarbij diverse spelers op doel schoten. Vaak waren deze schoten niet hard genoeg of juist recht op de keeper af. De beste kans was voor Maarten. Hij speelde 3 man voorbij en haalde verwoestend uit. De keeper van RKDEO kon ternauwernood zijn schot pareren. Zo sloot men het 1e kwart af met een 0-1 achterstand.

In het 2e kwart ging DSVP door met waar het in het 1e kwart mee was geëindigd.  Duels winnen, druk naar voren zetten en kansen krijgen. Het publiek telde voor rust bijna 20 schoten op doel maar geen doelpunt. Toch hing een treffer duidelijk in de lucht.

En ja hoor, de bal belandde hoog bij de keeper van RKDEO. Het leek of hij op volleybal zat want hij tikte de bal 3x omhoog. De bal kwam voor de voeten van Elias die schoot. In de rebound schoot Dean. Na 2 reddingen was het 3e schot van Mels de keeper toch te veel. 1-1 Mels.

Naast deze verdiende gelijkmaker genoot het publiek ook van het zonnetje.

Dean kreeg een schotkans maar zijn vizier stond nog niet op scherp. Duuk schoot een vrije trap hoog richting de hoek maar weer redde de keeper. Elias leek nog niet bijgekomen van zijn gemiste vrije kans in het 1e kwart en was vrij onzichtbaar. Tot einde 2e kwart. Na een pass langs de lijn vanuit de verdediging, snelde hij langs de lijn weg en paste op Dean. De keeper redde weer zijn schot en ook de rebound kon hem niet verschalken. Vlak erna schoot Duuk de bal naast het doel.  De teller stond nog altijd op 2 goals maar het aantal ballen in de sloot won het hiervan ruim. Op slag van rust werd er vanuit de verdediging gepast op Dean, die hem langs de lijn meegaf aan Elias. Wat een heerlijke buitenspeler is Elias. Hij zette de turbo aan en slingerde links langs 3 tegenstanders en schoot wel raak 2-1. Een schitterende goal voor de topscorer. Niet veel later maakte Dean een knappe actie rechtsbuiten waarna hij de bal keihard laag voorgaf. Elias bewoog eerst naar de 2e paal maar verwachtte de voorzet al en draaide bliksemsnel om naar de 1e paal. Daar hoefde hij alleen zijn schoen maar tegen de harde voorzet aan te zetten en het was raak 3-1. Klasse Dean en Elias! Toch met een voorsprong de rust in, knap omgedraaid.

Duuk wilde in het 3e kwart de spanning wat terugbrengen. Hij verdedigde door het midden uit waardoor een speler van RKDEO vrij op de keeper af kon gaan. Stijn bracht gelukkig redding waardoor deze actie met een sisser afliep. Duuk speelde overigens een puike wedstrijd. Alle ballen richting de verdediging waren voor hem en beheerst schoot hij hem naar een medespeler. Waar mogelijk ging hij mee naar voren en was verantwoordelijk voor alle vrije trappen van DSVP.

Maarten zette Dean vrij voor de goal met een lepe pass. Dean schoof de bal zachtjes langs de keeper maar ging net aan de verkeerde kant van de paal. Verder was het 3e kwart traditiegetrouw het minste kwart van de jongens. Op naar het meestal sterke 4e kwart.

RKDEO had hier andere gedachten over en dacht dat er meer te halen viel. Meerdere schoten werden op het doel van Stijn afgevuurd en een vrije trap van de rand zestien meter ging net over. Uiteraard weer in de sloot. Toch eens bij de Gemeente vragen om een hek rond veld 9 en 10? Aan de andere kant ging een schot van Tim net over. RKDEO werd sterker en sterker. DSVP ging slap de duels aan en kon de bal niet meer goed in de ploeg houden. Daar kwam de beloning voor RKDEO. Een schot op doel viel binnen, de Anschlusstor van RKDEO 3-2. Het zou toch niet waar zijn dat we hier het kampioenschap laten liggen?

De enige manier om aan deze gedachten een eind te maken is door snel de voorsprong te verdubbelen. En zo geschiedde het. Binnen de minuut lag de bal in het net aan de overkant. Maarten gaf een dieptepass op Dean die nu wel koelbloedig raakschoot, 4-2. Opluchting bij het publiek. Vlak erna schoot Dean weer op doel. Na een redding van de keeper schoot Maarten de rebound binnen, 5-2. Zoals wel vaker dit nog prille seizoen, gaat het in het 4e kwart hard met de goals. Een mooie actie van onze buitenspeler Elias, die deed denken aan het 2e kwart, gooide de bal voor op Dean. Hij faalde niet en tikte de 6-2 binnen. Na alweer een pass van Maarten op Dean gingen Dean en Elias samen op de doelman af. Dean had de bal breed kunnen leggen op Elias maar schoot zelf binnen, 7-2. Had hij gemist, zou hij het zeker van Elias hebben gehoord. Toch was het laatste woord aan Elias. Een bekeken schot zette de 8-2 eindstand op het bord.

Zo werd een moeizame wedstrijd door een efficiënt 4e kwart toch nog ruim gewonnen. Wie alleen de uitslag zou zien, zou niet het hele verhaal weten. 5 minuten voor het einde stond het pas 3-2 en stonden de jongens zwaar onder druk. Het geeft aan dat er hard getraind en gewerkt moet worden om de 1e periodetitel binnen te halen. RKDEO JO12 bleek van Die Haghe gewonnen te hebben (red.) en is ook nog zonder puntverlies. Wel hebben onze jongens een beduidend beter doelsaldo. Hopelijk komt het alsnog tot een echte kampioenswedstrijd.

Wie niet aan bod is gekomen in dit verslag is de scheidsrechter. Dit is het beste compliment wat een scheidsrechter kan krijgen. De wedstrijd uitstekend leiden zonder op te vallen. Dit was exact wat hij deed. Complimenten en bedankt voor het fluiten!

Ook een dankwoord aan Duuk die achterin goed zijn mannetje stond. Na een warme douche werden de mannen getrakteerd op een zakje snoep. Waarvoor dank!

Foto’s: Theo en Michel