ZOETERMEER
tel. 079-3517899

Lees eerst de voorbeschouwing!

DWO JO12-1 - DSVP JO12-2:

Van onderschatting was op papier wel sprake geweest maar niet bij de jongens van DSVPJO12-2 in hun hoofd. Hier was echter wel sprake van bij de ouders. De klakkeloze aanname dat het Westerpark in Zoetermeer toch echt naast de deur lag en men laat van huis kon gaan, ging niet op. Menigeen kwam te laat met als smoesje dat dit door de vele stoplichten kwam of door het parkeerprobleem in het park.

Uiteindelijk kon de wedstrijd 3 minuten na 10.00 uur van start gaan. Fynn is helaas nog geblesseerd en Tobias was de hele week ziek en haakte af voor deze wedstrijd. Met één wissel moest het op voorhand wel lukken.

Het was snel duidelijk dat men de voorgaande 2 wedstrijden, waarin men slap aan de wedstrijd begon, scherp geanalyseerd had. De jongens zaten er fel op, er werd hoog druk gezet zoals het ook in de eredivisie en CL de trend is. DWO had hier duidelijk moeite mee. De bal kwam nooit op de helft van DSVP en de eerste speldenprikken werden op het doel van DWO uitgedeeld.

Hoewel de keeper van DWO een paar schoten goed tegenhield, viel de 0-1 vrij snel. Paniek in de verdediging; de keeper wilde de bal wegschieten maar schoot tegen de rug van Elias aan. Tergend langzaam stuiterde de bal richting doellijn. Een sliding van een verdediger kon niet voorkomen dat Elias nogal gelukkig zijn eerste van de ochtend noteerde. Niet veel later herhaalde de geschiedenis zich. DWO verdedigde matig uit waarna de bal voor de voeten van onze goaltjesdief Elias kwam. Beheerst schoot hij de 0-2 tegen de touwen.
De druk bleef onverminderd groot. DWO merkte dat het duidelijk uit een ander vaatje moest tappen. Helaas voor DSVP deed men dit ook. Met fysiek voetbal zocht men de rand van het toelaatbare op en soms ook hier overheen. Ook verbaal daagde men onze jongens uit. Hoge bomen vangen veel wind waardoor de uitblinker Maarten het het meest te verduren kreeg. DWO dacht dat de bal rond de enkels van de jongens te vinden was en gleden er vol in. Maarten probeerde zich niet te laten intimideren wat meestal lukte. DSVP bleef veruit de best voetballende ploeg op het veld.

Nog in het 1e kwart schoot Dean op doel, redde de keeper en wie stond er op de juiste plaats? Jawel, Elias met de 0-3. Een loepzuivere hattrick. Hij mag na de wedstrijd de bal meenemen naar huis!

De mooiste goal in het 1e kwart was van Maarten. Hij begon aan een van zijn befaamde dribbels en slalomde langs een paar tegenstanders om vervolgens verwoestend uit te halen, 0-4. Einde 1e kwart.

Nog nooit zijn onze jongens zo scherp aan een wedstrijd begonnen. Een compliment aan de technische staf voor hun werk hierin de afgelopen 2 weken.

Maarten bleef zijn mooie dribbels maken en goede voorzetten geven. De verdedigers konden deze voorzetten net op tijd wegwerken. Enkele schoten van Dean en Maarten werden uitstekend door de keeper tegengehouden. Deze keeper was de grote uitblinker bij DWO en voorkwam een monsterscore. Elias liet gelukkig zien dat hij menselijke trekjes heeft door een bal net naast het doel te tikken. Hij moet gedacht hebben dat dit hem niet nog een keer ging overkomen want nog geen 10 seconden later schoot hij de 0-5 binnen. Wat een wedstrijd voor hem zeg.

Pas ver in het 2e kwart moest Stijn zijn eerste werk verrichten. Hij maakte volgens de scheidsrechter hands waarna een vrije trap volgde. De bal spatte uiteen op de lat. Daar komen we goed weg. Kort erna was het rust en smaakte de limonade goed.

Fabian besloot een hartig woordje met de scheids te wisselen omdat de tackles van enkele DWO-ers op de enkels te gek waren. Hij vroeg hem strenger hiertegen op te treden.

Een groot compliment voor de verdediging onder aanvoering van Ben. Zij gaven werkelijk niks weg. Werd het al gevaarlijk, poeierde men de bal over de zijlijn of naar voren. Remy speelde degelijk zoals altijd en zijn flair in zijn spel is een genot voor de toeschouwers. Mels had enkele uitstekende hoekschoppen maar niemand durft zijn hoofd goed tegen de bal aan te zetten. Wellicht een aandachtspunt voor de training?. Tim en Siem speelden lekker mee en zochten goed de vrije man. Siem leek een topdag te hebben want hij dribbelde regelmatig een paar man voorbij. Hij had zelf pech in de afwerking om zijn eerste van het jaar te maken. De enige die niet zo opvallend aanwezig was, was Dean.

Hier kwam snel verandering in. Na de mooiste aanval van de wedstrijd, scoorde hij de 0-6. De bal ging van achteruit van speler naar speler tot Dean afdrukte. Een typische Ajax aanval.

DWO ging nog meer compenseren. Dit leidde tot een schandalige overtreding op Maarten. Gestrekt been vooruit op zijn enkel. De speler verdedigde zich dat hij gewoon voor de bal ging. De scheidsrechter kon na gejoel van het publiek niks anders dan hem voor enige tijd naar de kant sturen. Onder luid protest ging hij van het veld.

De beste reactie die je hierop kan geven is voetballend en met goals. Dit deed DSVP dan ook. Dean dacht aan de topscorerstrofee en scoorde in korte tijd 2x, 0-7 en 0-8. Zo is ook deze titelstrijd spannend tussen Elias en Dean. In het 4e kwart viel de 0-9 binnen. Een eigen doelpunt van DWO na een scrimmage. Het publiek liet zich verbaal horen. Men schreeuwde om de 10e treffer. Net toen men de hoop al had opgegeven, haalde Maarten verwoestend uit, 0-10. Wat een score, wat een overwinning.

Ondanks dat het bij JO12 niet meer hoeft, besloot de scheidsrechter toch om voor de penalty’s te gaan. Waarschijnlijk ook zodat Stijn nog een paar ballen kon aanraken. Helaas had de fotograaf ter plaatse daar geen rekening mee gehouden.  Hierdoor ontbreken de foto’s van de eerste penaltynemers namens DSVP. Excuses hiervoor.

Na een verfrissende douche genoten de jongens van de gesponsorde AA-drankjes door de verslaggever. Hoewel de uitslag doet vermoeden dat het een makkelijke ochtend was, viel dit wel tegen. De keeper van DWO hield veel ballen tegen en het fysieke, iet wat onsportieve, spel van DWO in combinatie met de verbale spelers maakten het een lastige uitwedstrijd.

Des te meer werd de terugreis met volle trots aangevangen. Volgende week tegen RDKEO JO12-5, afwachten wat het ook nog ongeslagen RKDEO JO12-4 gaat doen tegen de nieuwkomer Die Haghe.

Klasse gedaan jongens en zeker ook de trainers en technische staf!