Kian Stolk (solo)
52'

3e klasse 13

12 september 2020 9:45

Op sportpark De Groene Wijdte in Pijnacker speelde JO11-2 hun tweede wedstrijd van het seizoen tegen VOC dat op dat moment de tweede plek in de poule innam. In een eenzijdige wedstrijd, waar een hoofdrol was weggelegd voor Kian die alle doelpunten voor zijn rekening nam, werd de tegenstander eenvoudig verslagen met 6-2.  DSVP is door deze overwinning op basis van doelsaldo de koploper in de poule.

DSVP moest deze wedstijd aantreden zonder de geblesseerde Dan, die vorige week nog zo belangrijk was geweest met drie doelpunten, en ook Luuk was niet van de partij door ziekte. Gelukkig kon Ryan de tweede helft meedoen zodat er toch nog gewisseld kon worden.

Het eerste gedeelte van de eerste helft was DSVP heer en meester. Er werd heel goed druk gezet en VOC kwam geen moment aan voetballen toe. Kansen voor DSVP kwamen er door dit goede spel direct in de beginfase al. Het waren Viggo en Rayan die hun inzet respectievelijk langs het goal en tegen de keeper zagen verdwijnen. Uiteindelijk kwam de ploeg uit Pijnacker verdiend op voorsprong. Kian kapte zijn directe tegenstander uit en wist door de kluwen spelers toch de rechter kruising te vinden. Een prachtgoal waardoor de 1-0 genoteerd kon worden.

Niet veel later konden de handen van de aanwezige DSVP-supporters alweer op elkaar voor de tweede van de ochtend van Kian. Vanuit achteruit bouwde Liam en Kjeld goed op en de laatste wist Dex te bereiken. Hij kon opstomen naar voren en met een mooie voetbeweging zette hij Kian vrij voor de keeper en hij wist wel raad wist met deze kans. De keeper van VOC zat er nog wel aan maar kon geen redding brengen. 2-0 voor DSVP.

De Rotterdammers leken na de tweede tegengoal wakker geschud en begonnen beter te voetballen. De DSVP-verdediging stond als een huis en ook keeper Ruben stond op zijn post. Uit een snelle counter wist VOC toch tot scoren en terug in de wedstrijd te komen. DSVP toonde veerkracht en bleef goed voetballen. Liam kreeg de bal in de voeten gespeeld door Ruben en hij legde de bal met  een hoge pass ‘op de stropdas’ van Dex. Dex wist Viggo te vinden en hij zette Kian opnieuw alleen voor de keeper. Ook nu faalde Kian niet en hij zorgde met een droge knal voor de 3-1 ruststand. De jongens konden tevreden aan de limonade.

De tweede helft was nog geen 5 minuten oud toen Kian uit de tweede lijn voor de 4-1 zorgde. Het leek wel of DSVP het na deze score wel mooi vond want de scherpte ging er een beetje af. VOC zag dit ook gebeuren en drong aan. Gelukkig gaf de verdediging van de blauwwitte geen krimp en de aanvallen werden vakkundig onschadelijk gemaakt door Fabian, Ruben en Liam. VOC gaf niet op en een lange bal van achter werd door DSVP verkeerd ingeschat. De spits van VOC kon makkelijk inschieten en de 4-2 stond op de borden.

Gelukkig herpakte DSVP zich en gingen ze weer voetballen. Met een betere eindpass hadden er nog veel doelpunten gemaakt kunnen worden maar de Rotterdamse verdediging kon nu makkelijk opruimen. Uit een corner van Ryan kwam de bal uit de kluts voor de voeten van Kian. Hij aarzelde geen moment en haalde uit en wederom kon de keeper de bal niet pareren en de 5-2 was een feit. Niet veel later soleerde Kian naar de 6-2 eindstand. Op pure snelheid klopte hij rechtsback van VOC en liep hard door naar het vijandelijke doel. De Rotterdamse doelman had, net als vijf keer eerder deze ochtend, totaal geen antwoord op de inzet van Kian. Hierna floot leidsman Roy voor het einde van de partij.

Met 6 doelpunten was Kian natuurlijk de grote man vandaag maar dit heeft hij mede te danken aan de uitstekende teamprestatie van JO11-2. Wederom een wedstrijd van formaat. Aantrekkelijk om naar te kijken en met een fijne uitslag. Aankomend weekend naar Zoetermeer maar maandag eerst een oefenpot tegen de meiden MO11.