DSVP JO11-3 wint dorpsderby tegen theatraal Oliveo

3 - 8

DSVP JO11-3

4e klasse 21

19 september 2020 10:00

De hele week waakten de trainers voor onderschatting door de boys scherp te laten trainen. Extra tegenvaller was het uitvallen van Nathan op de morgen van de wedstrijd. Snel werd een speler van JO11-4 uit Zoetermeer opgetrommeld om de 2e helft van de wedstrijd aan te haken. Dank hiervoor Mels! Een vaste keeper was er niet waardoor afwisselend Maarten en Stef in de goal stonden. Klasse gedaan mannen!

Na een wat aftastende beginfase nam DSVP duidelijk het initiatief maar Oliveo bood goed tegenstand. De scherpe trainingen waren hard nodig anders zou er al vroeg tegen een achterstand aan gekeken zijn. Het werd snel duidelijk dat Oliveo alles uit de kast ging halen om punten van de koploper af te snoepen. Eén jongen van Oliveo maakte een schwalbe waar Neymar nog trots op zou zijn. Het publiek moest hier hard om lachen en ook de scheidsrechter wuifde het protest weg. Even later kreeg DSVP wel een vrije trap na duwen in de rug van de tegenstander. Dezelfde jongen van daarnet protesteerde druk bij de dienstdoende scheidsrechter. Twee handen naar de hemel gericht en dat de DSVP speler zich te makkelijk richting grond liet gaan. Om het te illustreren nam hij een snoekduik naar de grond om het na te doen. Hilarisch en het werkte duidelijk op de lachspieren van het wederom in grote getalen aanwezige uitpubliek! Wellicht is de toneelschool voor deze jongen een betere optie dan voetballen?

Het was onze topscorer Jelle die vlak na elkaar voor de 0-1 en 0-2 aantekende. Twee belangrijke goals om het moraal van de dorpsgenoten aan te tasten.

In het 2e kwart kwam Oliveo verdient op 1-2 ondanks het keeperswerk van Stef. Oliveo had snode plannen en gaf extra gas om de gelijkmaker te scoren. Uit een counter was het wederom Jelle die de 1-3 aantekende. Om er geen misverstand over te laten bestaan aan welke zijde van de Groene Wijdte de 3 punten zouden blijven, scoorde Jelle ook de 1-4 en vlak erna redde de keeper van Oliveo subliem op een schot van Jelle. Met deze ogenschijnlijke comfortabele 1-4 voorsprong, gingen de boys aan de limonade.

Zoals eerder gezegd, kwam Mels ons de 2e helft versterken. Mels bikkelde heerlijk op het middenveld waardoor Oliveo niet weer de kans kreeg om terug te komen. DSVP hield het hoofd koel en via fraai combinatie voetbal scoorde Joris de 1-5 en Fynn via een intikker de 1-6. De koppies van Oliveo gingen steeds verder omlaag, ondanks de 2-6 vlak voor het einde van het 3e kwart.

Fynn scoorde begin 4e kwart de 2-7 waarna Oliveo voor een hoogstandje zorgde. Een speler hield de bal 3x met het hoofd hoog en gaf de pass waaruit de 3-7 werd gemaakt. Een individueel hoogstandje. Sportief klapte het uitpubliek voor deze actie.

Mels gaf alles en solliciteerde duidelijk naar een promotie naar het 3e. Bijna scoorde hij nog maar zijn schot belandde net naast het doel.

De wedstrijd begon met een goal van Jelle en zo eindigde het ook. Na een prachtige tikkie-takka via Fynn en Joris, maakte Jelle het koelbloedig af (3-8). Zo zetten de jongens een grote stap richting de overwinning in deze poule. Het is nu afwachten op de overige uitslagen van vandaag.

Op een zonovergoten zaterdagmorgen werden de afrondende penalties genomen. 4e keeper Fynn maar gespecialiseerd in het stoppen van penalties nam plaats in de goal. Hij hield niet alles maar wel meer dan hij er doorliet.

Ook al was de uitslag van 3-8 minder dan de voorgaande uitslagen deed vermoeden, iedereen was erg tevreden met de 3 punten in de altijd lastige en op zichzelf staande dorpsderby waarbij het theatrale gehalte bij Oliveo hoog was.