SVC'08 35+1

1e klasse 2

10 oktober 2020 15:00

Dick Grootenboer

Ai, ai, ai, in de laatste minuut de overwinning kwijtraken, dat is pijnlijk. De wedstrijd duurde voor ons echt één minuut te lang. Toch waren er maar weinigen onder ons die daardoor diep in zak en as zaten. Want om eerlijk te zijn: de uiteindelijke 2-2 tegen SVC ’08 was wel een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Daarbij was het zeer hoopgevend dat we de opgaande lijn van de afgelopen weken verder gestalte konden geven. Zichtbaar zelfs, want ons eerste puntje deed ons meteen drie plaatsen stijgen op de ranglijst.

En er was nog iets waarover we graag wel naar huis schrijven: voorafgaand aan de wedstrijd kon keuzeheer Danny selecteren uit maar liefst 15 (!) spelers, al moet daar wel aan worden toegevoegd dat enkelen van hen maar maximaal een helft inzetbaar waren. Maar dat kon de pret niet drukken.

Vol goed moed gingen we van start. Achterin bewaakten Rusmir en Jurriaan het verdedigingscentrum (en kenners weten dan dat je van wel heel goede huize moet komen om daar ongeschonden doorheen te komen), Erwin en Merijn sloten op de flanken de toevoerlijnen bekwaam af, op het middenveld gaven onze beide Jeroenen en Danny hun tegenstanders geen millimeter ruimte en liep Peter weer alle gaatjes dicht en naast onze toch wel eenzame spits Niels voorin, ontpopte strateeg Boon zich als plaaggeest voor de SVC-defensie.

De meest spraakmakende acties waren dan ook van onze Zoetermeerder. Eerst lepelde hij de bal vanaf een metertje of 35 over de keeper heen op de lat, niet veel later trof hij bijna doel met een spectaculaire omhaal en uiteindelijk vond hij toch het net. Niels was heel dapper een luchtduel aangegaan met de SVC-doelman en de terugspringende bal was een prooi voor Boon. Overigens was dat de gelijkmaker, want even daarvoor waren de bezoekers op 0-1 gekomen. Na een vrije trap klapte onze buitenspelval niet goed dicht en daar profiteerde een SVC-aanvaller gretig van. En nee, dat had niets ermee te maken dat Lamper, assistent-scheidsrechter van dienst, in de gietregen af en toe de dug-out als schuilplek gebruikte.

Drie wisselingen in de rust. Alsof het een oefenwedstrijd betrof van het Nederlands Elftal werd er een nieuw centraal verdedigingsduo opgesteld: Arjan en Jeroen E. Lamper werd als extra breekijzer op het middenveld geposteerd en Jan Willem werd de nieuwe rechtsback. Maar onze grootste troef moest nog komen. Met nog ongeveer een half uur te gaan kwam Jorik in de ploeg, die in de ochtend al als scheidsrechter had warmgedraaid bij een jeugdwedstrijd (waardoor wij als scheidsrechter Dick hadden, dus super bedankt Jorik (en Dick ook natuurlijk)). Met zijn snelheid zorgde Jorik direct voor gevaar, al zal de kritische toeschouwer (die gelukkig niet aanwezig was) wel even de wenkbrauwen hebben gefronst bij zijn eerste doelpoging, die ergens halverwege Ikea eindigde.

Afijn, het was wel mooi onze pinchhitter die aan de basis van de 2-1 stond. Danny stuurde met een verfijnd passje op rechts Lamper weg, die speelde Jorik in de spits aan, deze draaide zich handig vrij en legde de bal panklaar voor Peter, die geen moment aarzelde. Het was dat er geen publiek was, anders had dat op de banken gestaan na deze mooie en succesvolle aanval.

SVC zette nu aan, we werden flink naar achteren gedrongen, maar om Huis te verschalken heb je behalve klasse ook wel wat geluk nodig. Bovendien toonden Arjan en Jeroen E. zich heer en meester en probeerden we met vereende krachten de overwinning uit het vuur te slepen. We hielden stand, tot die vermaledijde laatste minuut dus.

Nu een weekje rust, daarna vervolgen we de competitie tegen Sportlust in Woerden, ijs, weder en corona dienende.