5 - 3

DSVP 35+1

1e klasse 2

3 oktober 2020 14:30

Oké, na negentig minuten voetbal tegen Alphia stonden wij opnieuw met lege handen (5-3), maar er waren genoeg lichtpuntjes te constateren. Sterker nog, het was dat er geen toeschouwers waren, anders waren hun handen zeker op elkaar gegaan voor enkele van onze verfijnde combinaties, subtiele voetbewegingen, niet aflatende ijver, inzichten die niemand anders zag (soms zelfs onze eigen medespelers niet) en last but not least een paar fantastische verdedigende acties.

Maar goed, punten leverde dat niet op. Ondanks een heel leger afwezigen, hadden we het in de eerste helft echt goed voor elkaar. In de verdediging deelde Jeroen E. bekwaam de lakens uit, beet Jurriaan zich ouderwets vast in de spits van de tegenstander en gaven op de vleugels Erwin en Danny hun tegenstanders geen millimeter ruimte. Op het middenveld buffelde Peter alsof hij tegelijkertijd Lamper, Juul en Niels wilde doen vergeten, strooide Boon kwistig met subtiele passjes was Jeroen de G. zowel voorin als achterin te vinden en zorgde stand-in David voor de nodige diepgang. En onze twee spitsen, Marien en Arjan, bezorgden de Alphia-verdedigers handenvol werk.

Tegen die achtergrond kon ons geliefde spelletje goed uit de verf komen. Een beetje laten inzakken en dan de ruimte benutten met snelle tegenaanvallen. Dat leverde ons ook kansen op, maar het lukte ons niet om de Alphense doelman te verschalken. Toch kwamen we op voorsprong: één van onze ingestudeerde corners wiep zijn vruchten af. Marien zette voor en Arjan knikte de bal fraai binnen.

Heel lang konden we niet van de voorsprong genieten. Na een overtreding in onze zestienmeter ging de bal op de stip en zelfs Huis had geen antwoord op de bal in de hoek: 1-1. Niet veel later was het rust; omdat de kleedkamers dicht waren, brachten we die op de tribune door. Jurriaan had nog andere verplichtingen, maar ging weg in de wetenschap dat hij in ieder geval gelijk had gespeeld. Hij kon niet bevroeden dat er in de tweede helft nog zes doelpunten zouden vallen In de ploeg kwamen Jan Willem en Koen (niet helemaal een oorzakelijk verband trouwens).

Vol goede moed begonnen we aan het tweede deel. Als snel kamen we op achterstand: een half weggewerkte corner kwam voor de voeten van een Alphia-speler en die knalde de bal onbarmhartig in de kruising. Nu probeerde de thuisploeg door te drukken, maar wonderbaarlijke reddingen van Hendrik, Arjan, Peter en Erwin, die zich met ziel en zaligheid voor de aanvallers gooiden, voorkwamen een grotere achterstand. Dat gaf ons moed. En we kwamen weer terug in de wedstrijd: een messcherpe voorzet van Boon bracht een Alphia-verdediger zo in verwarring dat deze de bal achter zijn eigen doelman werkte.

Maar ook nu konden we niet lang genieten van onze treffer. Uit weer een corner werd de bal van richting veranderd en je kunt van Huis een hoop verwachten, maar niet dat hij dan ook nog dat soort ballen tegenhoudt. We probeerden nog even aan te zetten, maar nu bleef Alphia de gevaarlijkste partij. Het scoorde ook nog twee keer voordat wij, opnieuw na een ingestuurde corner, wat konden terugdoen. Koen knalde de bal beheerst tegen de touwen. Eindstand derhalve 5-3.

Volgende week komt SVC ’08 op bezoek. Nieuwe kansen dus!