Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

DSVP - OLIVEO 0 - 0

29 januari 2023 12:30

Op een zonovergoten en een goed bevolkt ( ca 1000 toeschouwers) “De Groene Wijdte” werd zaterdag de wedstrijd DSVP-OLIVEO gespeeld. Het was de eerste wedstrijd in competitieverband.

Beide ploegen waren al met deze wedstrijd bezig, sinds de KNVB de indeling bekend maakte.

Er is van tevoren veel publiciteit geweest. Zo was er een hele pagina in de Telstar en werd deze wedstrijd bij Haaglanden TV “de wedstrijd van de week”. Het was niet alleen een derby maar het ging ook om de bovenste plaatsen. OLIVEO stond eerste en DSVP tweede. Al met al genoeg ingrediënten voor een spannende wedstrijd.

Achteraf kun je zeggen dat het een wedstrijd is geworden die beide ploegen niet voor ogen hadden. Je kon zien dat er druk op de wedstrijd stond en dat beide ploegen niet wilden verliezen

De eerste minuten waren optisch voor DSVP. Ze waren feller in de duels maar echt grote kansen leverde dit niet op. Of je moet de kopbal van Cedric van der Meer die naast ging als kans zien. Ook OLIVEO stichtte uit een voorzet gevaar, maar keeper Björn Bénard greep goed in.
Na een kwartier kreeg dezelfde speler een gele kaart omdat hij te laat het duel aanging met Bob Ruigrok, waardoor OLIVEO net buiten het strafschopgebied een vrije trap kreeg. Deze leverde niets op.

Na een half uur kreeg Max Huurman uit een voorzet de bal maar schoot voorlangs het doel van DSVP. Rust 0-0

De tweede helft begon DSVP meer druk te geven mede door het inzetten van Joey Zonneveld die Franco van Rheenen verving. Een paar keer verdedigde OLIVEO in paniek uit. De wedstrijd kabbelde voort tot halverwege de tweede helft toen Rowdi Nobbe een voorzet gaf waar Joey Zonneveld net  niet met zijn hoofd bij kon. OLIVEO kreeg een paar corners maar die waren te hard of werden over gekopt of waren een prooi voor keeper Bénard.

Tien minuten voor het einde leek het alsof DSVP de beslissing wilde forceren, de druk op het strafschopgebied van OLIVEO nam toe maar echt tot 100% kansen kwam het niet.

DSVP verdedigde enkele ogenblikken later, tot de schrik van iedereen, die DSVP een warm hart toedroeg, slecht uit en de bal kwam bij invaller Laurens Huurman terecht en vanaf de zestien meter schoot hij tot opluchting van DSVP naast. Zo eindigde de wedstrijd zoals hij begonnen was, 0-0.

Eindconclusie het was een spannende wedstrijd het enige wat ontbrak waren de doelpunten. Beide supporters groepen konden zich vinden in dit gelijke spel.

Door dit resultaat blijft OLIVEO eerste en door de overwinning van Zwarte Pijl tegen Maense(3-0) is DSVP nu derde.  Volgende week speelt DSVP uit tegen FC IJsselmonde waar het thuis met 1-0 van won.

Verslag: Henk Brink
Foto's: Lenie Kaptein